– Jag hade egentligen inget intresse av att spela, men brorsan(ordförande i fotbollssektionen) frågade om jag kunde vara med och försöka hjälpa laget kvar i serien. Det återstår väl att se om det hjälper att jag är med, och hur många matcher det blir, säger Hansson.

Sunnerstas tränare David Olingdahl är lyrisk över sitt nyförvärv och det kan bli debut redan under lördagen mot Ärentuna.
– Ja, jultomten kom tidigt i år, det är inte helt omöjligt att han dyker upp på matchen, säger Olingdahl.

Petter Hansson är en värvning ingen av de allsvenska klubbarna hade tackat nej till, och självklart inte Sirius heller. Den hyllade mittbacken representerade landslaget 43 gånger och deltog i tre mästerskap (två EM och ett VM). Många kommer nog ihåg målet i EM-premiären mot Grekland 2008, där Hansson bökade in bollen bakom Greklands Antonis Nikopolidis. Sverige vann matchen med 2–0 och målskyttarna var just Hansson och en viss Ibrahimovic.

Jag gissar att en klubb som Sirius gärna hade haft dig med i laget, är det något som har varit aktuellt?
– Nej, division I norra är nog lite väl bra för mig just nu. Jag tror inte att jag är tillräckligt vältränad för det. Det blir den här säsongen med Sunnersta, inget mer, säger Hansson som just nu skolar in sina barn i skolan och han ser inhoppet som högst tillfälligt.

Hansson blir den störste spelaren som någonsin spelat i Sunnersta och hans blotta närvaro har gjort att pulsen runt Sunnersta IP har höjts.
– Det kommer bli ett jättelyft och det är inte bara de yngre spelarna som varit här och tittat. Han är också en otroligt bra kille vid sidan om, säger Olingdahl.

Till sist, spelar du under lördagen mot Ärentuna, Petter?
– Vi får väl se om jag blir uttagen.