Victor Bouveng tävlar med tyska Schnitzer Motorsport och gjorde bra ifrån sig i den första deltävlingen i tyska Oschersleben. Men i tjeckiska Most gick det inte lika bra. En av bromsskivorna på lagets BMW M6 GT3 exploderade och lagkamraten Dennis Marschall var nära att krascha bilen helt och hållet. Nu klarade sig den tyske föraren utan skador.

– Det kom från ingenstans. Hade han sprängt bromsskivan på fel ställe hade de kunnat gå väldigt illa. Bilarna idag är oerhört säkra men när en sådan grej händer vid fel tillfälle så kan det sluta i en katastrof. Hade det till exempel hänt i inbromsningen efter start- och målrakan där det bara är en mur efter första kurvan hade det varit tack och gonatt för både bilen och Dennis, säger Bouveng i ett pressmeddelande.

Skadorna var stora. I princip hela framvagnen var sönderslagen men mekanikerna lyckades få bilen redo till kvalet dagen efter.

– De gjorde ett enastående arbete att sätta ihop bilen. Det svåra är att man alltid gör en så kallad shakedown på bilen när den återuppbyggts. Alltså en inskakning där man känner att allt sitter som det ska på bilen på banan.

På söndagen blev det en 21:a startplats.

– Jag tog bilen på söndagen och gav allt. Kanske lite för mycket då jag gjorde en miss i sista sväng som kostade mig några tiondelar. Utan missen i sista kurvan hade jag startat på 15:e plats vilket skulle anses som ett väldigt bra resultat med tanke på materialet vi hade, säger Bouveng.

Men även där gick det inte som planerat.

– Jag gjorde en bra start och kom iväg fint in i första svängen tills jag får en ordentlig smäll bakifrån in i kurva två. Jag kör då på bilen framför och knäcker hela fronten och kylaren, säger Bouveng och fortsätter:

– Tyvärr fick vi parkera bilen efter halva racet och vi fick inga poäng med oss i bagaget.

Nu väntar nästa deltävling i österrikiska Spielberg och Red Bull Ring.

– Ibland så är racingen som att bita i en citron. Man lägger ner oerhört mycket tid på att förbereda sig och när det inte går som man vill är det riktigt tungt. Speciellt när man vet att man gjort en bra personlig insats.

Nu kan vi bara dra ett streck över denna helg och blicka framåt till Red Bull Ring som går av stapeln i början på juni.