Det tog elva månader och fyra dagar för Johan Wiklander att spräcka en minst sagt segdragen måltorka.

Örebroforwarden - som var mål och poängledande i sitt lag i hockeyallsvenskan - har haft det tuffare sedan avancemanget till SHL för ett och ett halvt år sedan.

Det blev bara sju mål förra säsongen - där det senaste målet var en avgörande straff den 9 januari mot Skellefteå.

Men höstens torka, med noll mål ända fram till Luciadagens match i Gävle, är den värsta hittills i karriären för 33-åringen.

Inte så konstigt då att han jublade högt och var minst sagt lättad efter 0-1 redan 2.20 in andra perioden.

Ett lite lustigt mål för övrigt där Wiklander, bjöd på en 360 graders bredbent piruett innan han slängde iväg pucken som touchade Brynäsbacken Lukas Kilströms klubba innan den flög in i mål.

Att sedan lagkamraten Viktor Ekbom gjorde sitt första mål (1-2) för säsongen - ett stenhårt direktskott i slutet av mittenperioden - gjorde inte saken sämre.

Att Örebrobacken gör mål hör ju inte till vanligheterna, det senaste kom den 30 januari, så det var en efterlängtad fullträff för honom med.

Men varken brutna måltorkor eller mål av Anders Eriksson för andra matchen i rad hjälpte.

Glödhete Tre Kronorforwarden Anton Rödin höll spänningen vid liv med både mål (1-1) och assist (vid 2-2) i andra perioden-båda gångerna i powerplay.

I tredje perioden kvitterade dessutom JVM-uttagne Brynäsjunioren Adam Brodecki en tredje gång precis när Martin Johanssons utvisning för tripping tagit slut.

Matchen avgjordes i stället på straffar.

Där klev Brynäsforwarden Daniel Brodin fram och bröt sin minimåltorka med ett distinkt handledsskott - hans första mål på de nio senaste matcherna.