Det var i den första halvleken som Busch Thor fick en smäll mot revbenen. Kaptenen slutförde halvleken, men sedan plockades han av utav naprapaten Anton Hagberg i paus.

– Jag mår sådär. Jag har svårt att andas och prata, men så länge man står still så går det bra, säger Busch Thor efter matchen.

Det var i en duell som Busch Thor hamnade mellan två Karlstadsspelare och tryckte ihop.

– Jag tror någon gång i mitten på första halvlek. Det lät som om något gick sönder, men jag tror det var pulsklockan som jag fick intryckt i bröstet. Sedan hade jag svårt att spela klart första halvlek, jag var inte riktigt med i matchen och visste inte vad det berodde på. När jag kom ut i paus och man lugnade ner sig lite så gjorde det riktigt, riktigt ont och jag hade svårt att andas. Djupa andetag gör riktigt ont. Jag ville spela vidare, men Anton sa att jag inte fick, säger Busch Thor.

Det var väl klokt?

– Ja, men samtidigt är det är väldigt bittert. Man har tränat hårt för att lira match och det är kul att spela.

Siriuskaptenen kommer att undersökas närmare under söndagen. I värsta fall kan han bli borta upp emot sex veckor säger Anton Hagberg.

– I värsta fall är det helt av, men det tror jag inte, eller en spricka. Är det en spricka så är det i värsta fall sex veckor, men man kan vara tillbaka inom tre. Är det en vanlig smäll ska blödningen hinna lägga sig, men han har som sagt svårt att andas så vi får kolla på det när vi kommer hem, säger Hagberg.