Beskedet om att han ska sluta lämnade Niklas Busch Thor redan för två och en halv vecka sedan. Och senast hemma mot Malmö FF tackades av för sina insatser av hemmapubliken.

Nu väntar säsongens – och karriärens – sista match borta mot AFC Eskilstuna.

– Det är inte lika mycket känslor nu som mot Malmö FF, utan nu är jag mer fokuserad på att göra en bra match och göra en bra prestation och få ett bra avslut. Det är mer fokus på det, och kul brukar det bli om man vinner, säger 31-åringen.

Du känner inget vemod i kroppen?

– Jo, lite. Men jag försöker att inte att tänka så mycket på det. Jag har haft vemodskänslor innan i hemmamatcherna mot Djurgården och Malmö. Visst finns det lite nu med, men jag försöker att inte tänka på det, för det blir för jobbigt.

Ska det rent av bli skönt att det tar slut?

– Nja, det är väl mer så att det för de andra i laget är en lite skön känsla över att säsongen tar slut när man har hållit i gång så länge. Men för mig blir det nästan omvänt och jag känner inte riktigt som jag brukar eftersom jag vet att jag inte kommer tillbaka sedan. Så nu är det jättekul på träningarna och man försöker köra så mycket som det går. Det är en annorlunda känsla mot vad det brukar vara så här års.

Vad är ett drömslut i morgon (söndag)?

– Jag bryr mig inte så mycket om mig själv, utan det viktiga är att vi vinner. Det är det jag fokuserar på. Att vinna en match och känna att vi spelade bra och att folk är nöjda efter matchen. Det skulle vara det perfekta slutet tycker jag.

Om ni får en straff, kommer du rycka åt dig bollen då?

– Nej, jag tror inte det. Jag har ju redan gjort mål i år, men kanske om jag inte hade gjort något mål. Men nu har jag gjort mål i allsvenskan, så i så fall bjuder jag hellre den till någon som ännu inte har gjort mål.

Sirius tränare Kim Bergstrand om sin lagkaptens sista match i karriären:

– Jag hoppas att han är bäst på planen. Jag tycker att han var bra även senast mot Malmö FF som vänsterback, trots att vi förlorade med 0–4. Nu kommer han med största sannolikhet att spela på sin ordinarie position och då hoppas att jag att han kan avsluta lika bra han har varit den här säsongen, säger Bergstrand.

Hur tråkigt är det att han slutar?

– Det har vi vetat om länge nu. Allting har väl sagts om det, men vi hade gärna sett att han hade valt att spela ett par år till så klart.