Sirius har många sköna minnen mot Halmstads BK. Det var mot dem som man säkrade det allsvenska avancemanget och säsongen därpå såg man till att tvåla dit dem i båda mötena. Nu kommer hallänningarna på besök igen när Sirius spelar sin första hemmamatch för säsongen.

– Det är nog ett lag som ska passa oss bra. De backade hem ganska mycket mot Östersund och antagligen kommer vi att få äga mycket boll. Vi ska försöka att bestämma över matchbilden på vår hemmaplan och visa att vi kan spela i ett annat tempo än vad de kan, säger Siriusprofilen Christer Gustafsson.

Den centrale mittfältaren har missat lagets tre inledande matcher men sedan i tisdags har han varit tillbaka i träning. När truppen mot Halmstad togs ut stod hans namn äntligen med på listan.

– Det har varit en tuff start på säsongen för mig. Man skadar sig och har fått lägga mycket tid i gymmet – bland annat i Portugal. Nu hoppas jag att foten ska hålla ihop, säger ”CG”.

Om Christer Gustafsson kommer att starta eller inte återstår att se. Faktum är att han spelar på den kanske mest konkurrenskraftiga positionen i Sirius där man har en hel del namn att välja bland.

– Det är enbart positivt för lagets del att ha många alternativ att välja bland. Det finns väldigt mycket kvalité just på mittfältet men det är kanske den viktigaste lagdelen så det behövs.

31-åringen förlängde sitt kontrakt efter att det stod klart att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf skulle lämna klubben. En ny tränarduo har tillträtt och det har så klart inneburit en del förändringar för "CG" och hans lagkamrater.

– Vi har i stort sett jobbat identiskt i sju års tid sedan jag kom hit. Nu bygger vi på ett nytt spelsystem och ett lite annat tänk i anfallsspelet. Det känns spännande just nu och alla i laget håller nog med om det.

Vad gäller truppförändringar inför Halmstadsmatchen är, utöver Gustafsson, även Abdul Razak tillbaka efter sjukdom. Sirius har spelat med en 3-4-3 formation i de tre inledande matcherna. Det återstår att se om man gör det även mot Halmstad.

– Det får vi se. Det är nog mest ni (media, reds. anm.) som tänker om siffror och formationer. Vi jobbar utifrån principer i spelet. Nu vill vi se en större trygghet i det vi håller på med. Vi gjorde det bra i vissa delar mot Karlstad men vi vill se ännu fler delar nu, säger Jelecak.