I juli månad stod det klart att 20-åriga Louise Skyttevall skulle lämna Uppsala Basket för att tillsammans med lagkamraten Alma Danielsson ta steget över och fortsätta sin karriär på college i USA. Skyttevall antogs till Palm Beach State College i Florida.

– Det känns bra och väldigt spännande, det har varit en ganska lång process. Jag hoppas kunna utvecklas som både människa och basketspelare där borta, sade Louise Skyttevall till UNT i juli.

Collegedrömmen blev dock ingen dröm. Tvärtom. När Louise Skyttevall kom till skolan i början av augusti stod det klart att hennes utbildning något annat än överenskommet.

– Jag åkte till USA, men det blev strul med skolan och jag fick inte gå de kurser som var tänkt. Jag hade fått information om att jag skulle gå de kurser som var planerat, men det hade blivit något strul. Jag vet inte vems fel det är, säger Louise Skyttevall, som inte ville stanna i USA bara för basketetens skull, och studera något som hon inte själv ville.

– Tanken var att gå där i två år, nu vet jag inte alls vad som händer.

Uppsala Baskets klubbdirektör Sonja Entzenberg gör ingen hemlighet av att de mer än gärna ser Louise Skyttevall tillbaka ii basketligan dam. Baskettalangen själv vet inte än.

– Dörren är väl öppen här hemma, men jag har inte bestämt mig om någonting. Det blev en chock när det blev som det blev, så jag har inte hunnit fundera så mycket än på framtiden, säger Louise Skyttevall.