Då kommer domen i Sirius tvist

Har Malmö FF rätt att få tillbaka hela beloppet som man betalade för Kingsley Sarfo? I nästa vecka kommer domen från Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd.

Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Foto: Tomas Lundin/UNT-arkiv

Fotboll2019-10-18 18:20

Sirius har sedan i julas haft en tvist med Malmö FF där de allsvenska serieledarna kräver att Sirius betalar tillbaka hela transfersumman för Kingsley Sarfo efter att mittfältaren blivit dömd för våldtäkt mot barn, brott som skedde när han fortfarande var Siriusspelare. Efter flera månaders brevväxling gick tvisten upp i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd och för knappt en månad sedan skedde huvudförhandlingen. Nu har skiljenämnden meddelat att dom kommer i nästa vecka.

– Vi vet inte exakt vilken dag, men jag tror att det kommer någonstans i mitten eller slutet av veckan, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Respektive klubbs ombud kommer att få ett meddelande någon dag innan domen kommer.

– Det är nervöst, jätteanspänt och det var det även på den förhandling som vi var på. Det är ett rättsligt avgörande som kommer och det är svårt för oss att säga vad det ska innehålla. Det kan vara allt från att vi vinner processen till att vi förlorar den och därav är det en viss oro, säger Sjöblom.

Malmö kräver alltså Sirius på närmare 15 miljoner kronor. Sjöblom har under hela processen varit försiktigt säker på att Sirius har rätt i tvisten, men oavsett om Sirius vinner eller förlorar mot Malmö FF så har det kostat en rejäl slant för klubben.

– Det har kostat oss väldigt mycket pengar, men jag vill inte gå in på beloppen. Det är en omfattande skiljeprocess där vi har haft advokathjälp och inkluderar man även all arbetstid som vi i Sirius har fått lägga på det här så blir det en väldigt stor summa, säger Ove Sjöblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!