Dahlén bäste upplänning i Novemberkåsan

Novemberkåsan slutade med att Alexander Dahlén skar mållinjen för sjunde gången efter en elfteplats - därmed blev han också bäste upplänning.

Alexander Dahlén från Uppsala MCK blev bäste förare från uppland i klassiska Novemberkåsan.

Alexander Dahlén från Uppsala MCK blev bäste förare från uppland i klassiska Novemberkåsan.

Foto: Thomas Lindblom

Enduro2019-12-01 06:30

När november hade blivit december strax före 03 på natten till söndag, skar Alexander Dahlén från Uppsala MCK mållinjen, vilket innebar att han tagit sig i mål för sjunde gången på nio försök i den klassiska endurotävlingen. 
Han gjorde det som elva totalt, i en tävling där till slut 36 förare av cirka 170 startande tog sig i mål.
– Jag är nöjd. Jag gick på skallen på Gotland och har haft problem med en axel, så uppladdningen har väl ej varit optimal. Men jag vill ha mina tio Kåsapengar, och då var det här faktiskt lite över förväntan, sa Alexander Dahlén kort efter målgången i Eskilstuna, där årets kåsa avgjordes.  
Dahlén låg mellan tionde och 15:e plats under i princip hela tävlingen, och tog lite grand på täten i slutet. I en kåsa som var en av de kallaste och blötaste på länge. 
– Överlag så var har det varit kallt, och jobbigt på kroppen. Men generellt har det flutit på bra för mig. Jag hade gott om ork i slutet, och kunde öka på sista sträckan och åkte ifrån de andra jag åkte tillsammans med. Jag hade väldigt få misstag, utan det flöt på riktigt bra, säger Alexander Dahlén. 
För övriga uppländska åkare gick det sämre. Örbyhusföraren Adam Andersson låg med i täten som femma fram till mitten av den femte sträckan på dagsetappen, då bränsleslangen gick sönder och han tvingades bryta tvärt. Utöver Dahlén klarade även fyra förare från Göta MS att ta sig i mål i form av Robin Wiss (16), Lukas Wärn 19), Pontus Vestling (26) och Niklas Pettersson (33). 
Segrade gjorde meriterade Karlskogaföraren Joakim Ljunggren, som tog sin nionde seger i Novemberkåsan och därmed sitt tredje vandringspris i Novemberkåsans historia. Det är en bedrift han är helt ensam om i enduro-Sverige. Tvåa slutade klubbkamraten Niklas Persson och trea Oliver Nelson från Tibro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om