Det var Expressen som under måndagen rapporterade om att Dalkurd sett över möjligheterna att spela matcherna i superettan 2019 på Skytteholm i Solna i stället för på Gavlevallen i Gävle. Enligt klubbens vd Johan Gustafsson lär det dock bli samma matcharena som i fjol.

– Nästan allting lutar åt att det blir Gävle nästa år igen. Vi har varit jättenöjda med Gävle och de verkar tycka om oss också. Vi har dessutom haft ett otroligt bra samarbete med Strömsbro som är väldigt duktiga och pålitliga, säger Gustafsson som också bekräftar att klubben tittat på andra alternativ:

– Vi har kollat runt med flera så klart nu när vi inte har möjligheten att spela i Uppsala nästa år. Vi har sonderat marknaden och tittat på Skytteholm, Gävle och någon till.

Till Svenska Fotbollförbundet har Dalkurd meddelat att deras huvudinriktning för spelplats 2019 är Gävle.

– Huvudspåret är Gävle.

Kan man utesluta Solna då?

– Nej, vi har inte spikat allt än, men det lutar jättemycket åt att det blir Gävle. Så mycket kan jag säga, säger Johan Gustafsson.

Dalkurd kommer att spela på "nya" Studenternas från säsongen 2020. Man skrev nyligen på ett avtal där man även vill flytta hela klubben till lokalerna vid den nya arenan.