Någon 0–0-match var det inte varken spel- eller chansmässigt. Det bjöds på ganska många möjligheter att göra mål.

Det blev en jämn första halvlek, där dock formstarka Öster - i alla fall om man har cupspelet som måttstock – hade den bästa målchansen när Filip Örnblom nickade i stolpen efter en hörna.

Det var förvisso mållöst efter 45 minuter, men det var inga igelkottsförsvar.

Dalkurd inledde bra, hade mycket boll och skapade också ett par halvlägen, som när FerhadAyaz försökte trockla sig igenom.

Öster tog över litegrann efter en halvtimme. Ett par farliga inlägg som följdes av en hörna som också kunde ha resulterat. Bara minuten senare kom den där nicken i stolpen av Örnblom.

Öster var alltså närmast ett ledningsmål men spelmässigt var det jämnt.

I andra halvek handlade det mycket om Öster när det gällde bollinnehav, mycket beroende på det som hände efter 54 minuter när Dalkurds Christopher McVey fick sitt andra gula kort och alltså blev utvisad.

Bland annat hade Christian Ljungberg ett mycket bra läge att göra 1–0, bara någon minut efter utvisningen. Skottet tätt tätt över.

Men trots Östers numerära övertag var det ytterst nära att Ahmed Awad gjort 0–1 efter 62 minuter när han blev fri i straffområdet, men hemmalaget höll tätt där också.

Dalkurd gjorde en berömvärd andra halvlek med tanke på utvisningen. Laget slog inte direkt vakt om den poäng man hade. Faktum var att Dalkurd – i det här läget av matchen, mitt i andra halvlek – hade de hetaste chanserna.

Öster fick matchens bästa chans (69:e) att ta ledningen när Oliver Silverholt fälldes och fick straff, men Andreas Andersson i målet räddade Dragan Kapcevic skott. Bra räddning ska tilläggas.

Det blev mer Öster under slutet och laget hade en del bra chanser, men oj så nära Dalkurd var 0–1 på en hörna i slutminuterna. En poäng med sig hem till Uppsala för Dalkurd.