2018 har varit framgångsrikt för Dannemora JSK:s Victoria Larsson. Hon blev nordisk mästare under NM i Oslo och knep ännu en guldmedalj i Austria Trophy i Österrike. Innan dess hade hon dessutom kammat hem ett EM-brons. Nu kommer nästa glädjebesked: Larsson har uppfyllt SOK:s kriterier för att ta sig in i stödprogrammet Topp och Talang.

– Det är som ett långsiktigt stöd för att ta sig till OS framöver. SOK kommer att stötta dels ekonomiskt men även med professionell hjälp inom alltifrån träning, kost till mental träning, säger Victoria Larsson.

Vad betyder det för dig?

– Det betyder jättemycket och öppnar många dörrar för att satsa.

Larsson har tagits ut i programmet tillsammans med tolv andra idrottare med potential att tävla i ett sommar-OS. Sedan tidigare finns det drygt 100 idrottare med i Topp och Talang. De nyuttagnas satsning riktar sig mot OS i Paris 2024. Nästa olympiska mästerskap går av stapeln i Tokyo 2022.

Kan du vara redo redan då?

– Det är jättesvårt att säga. Tokyo är kanske inte det man lägger vikt vid just nu samtidigt vet jag att det inte är omöjligt att ta mig dit. Jag ska göra mitt bästa för att bli så bra som möjligt, säger Victoria Larsson.

Skyttens planering inför nästa år är ännu inte helt spikad. Den första större tävlingen ser ut att bli världscupen i Mexico i mars.

– Sedan hoppas jag självklart på att bli uttagen till EM och European games senare under året.