Inför säsongen har Kim Bergstrand – liksom tidigare säsonger – öppnat för att gå över till tre/fembackslinje som har blivit lite av en trend i allsvenskan där AIK och Östersund har varit lyckosamma. I träningsmatch-premiären borta mot Örebro spelade Sirius med en fyrbackslinje och så blir det även mot Gif Sundsvall.

– Vi får se framöver. Nu ska vi börja med grundspelet som är 4–2–3–1 eller 4–3–3. Därifrån kan man testa. Vi ska sätta det först. Det är den grund vi vilar på. Men sedan är det bra att testa olika saker, säger Kim Bergstrand.

Spelar det någon roll att Johan Eiswohld är fortsatt skadad (ljumske)?

– Nej, vi hade kunnat ha det med (Karl) Larson, Oscar (Pehrsson) och (Daniel) Jarl ändå. Det har inte med det att göra. Men vi kommer ändå att spela trebackslinje i perioder när vi har bollen till exempel även om utgångspunkten är en fyrbackslinje.

Liksom mot Örebro kommer det att bli en del byten i Sirius. Noterbart är att målvakten Josh Wicks (nyförvärv från AFC United) gör debut i Sirius samt att Stefano Vecchia (nyförvärv från Brommpojkarna) gör sin första match från start (inbytt mot Örebro).

– De här två första matcherna handlar om att sprida ut speltiden så att det blir jämnt fördelat så att ingen går sönder. Sedan finns det vissa positioner, som mittbackarna, som inte sliter lika mycket.

Hur ser du annars på matchen?

– Det gäller fortfarande att vi jobbar med stora penseldrag och att spelarna börjar känna varandra och att de nya tar till sig vårt spel och kommer i gång. Förhoppningsvis med lite högre tempo än mot Örebro.

Ett avbräck för Sirius är som sagt att mittbacken Johan Eiswohld fortsatt är på skadelistan (ljumske). Sedan tidigare saknas Dragan Kapcevic (knä), Andreas Eriksson (knä), Karvan Ahmadi (knä) samt Philip Haglund (fot). Inför matchen mot Gif Sundsvall finns det även ett frågetecken för försvararen Jakob Bergman som skadade foten på fredagens träning.

UNT är på plats och direktrapporter från matchen i Nordichallen som börjar 15.00.