Eiswohld kom till Sirius från Ängelholm inför förra säsongen, en säsong som han missade till stora delar på grund av skadeproblem. I år har han varit tillbaka och stått för en stabil insats i den blåsvarta tröjan. Efter säsongen går hans kontrakt ut och nu är det klart att det inte blir någon fortsättning för Eiswohld i Sirius och Uppsala.

– Det är inget sensationellt, men jag känner att jag vill testa något nytt efter två år här. Jag har inget konkret just nu så vi får se, säger Eiswohld.

Men du hade ett förslag från Sirius?

– Mm, det hade jag. Jag kände att jag vill gå vidare, jag har funderat fram och tillbaka ett tag. Jag har trivts mycket med killarna och Uppsala. Jag har lärt mig mycket av tränarna så det har varit ett svårt beslut, men det vägde över till detta.

Vad vill du hitta på nu?

– Jag har ingen illusion så, jag känner bara att jag vill passa på och testa lite olika. Det är bra med miljöombyte och man lär sig nya saker hela tiden. Det är positivt och sedan får vi se vad det blir, jag är öppen för det mesta.

Totalt blev det 29 allsvenska matcher för Eiswohld i Siriuströjan.

– Jag tar med mig att jag har lärt mig mycket, jag hade inte spelat mittback så länge när jag kom hit och har lärt mig av mina misstag. Jag har fått nya erfarenheter på planen och det har varit en lärorik tid där jag träffat nya människor. Det är brett, säger Eiswohld som inte kommer till spel i säsongens sista match mot Djurgården på grund av en hjärnskakning.

Sedan tidigare står det klart att även Oscar Pehrsson lämnar Sirius tillsammans med Moses Ogbu inför nästa säsong.