Eddahris kontrakt med AFC Eskilstuna gick ut efter förra säsongen och efter det har han kopplats ihop med en hel rad klubbar. I Sverige har det bland annat skrivits om både Djurgården och Dalkurd, men det fanns även intresse från Europa och Australien (!). Under måndagen skrev dock den jagade mittfältaren på för Sirius.

– Jag har haft alla dörrar öppna hela tiden sedan i vintras då mitt kontrakt gick ut. Det har varit snack med många klubbar och när det väl blev aktuellt med allsvenskan så hade jag en del alternativ, men Sirius var det bästa sportsligt så det föll rätt naturligt, säger Eddahri efter sitt första träningspass i Siriuströjan.

Varför?

– Jag känner "Tolle" (Lagerlöf) och många i laget sedan tidigare och jag tror att just tränarna var en stor del till att jag valde Sirius. Jag har alltid haft en bra relation till Sirius, jag har haft vänner som spelat i Sirius som Stefan Silva och även Dalil Benyahia som var min rådgivare nu vid flytten. Det är klart att det hjälper och man känner lite trygghet.

Trots intresse från utlandet valde alltså Eddahri att stanna i Sverige i minst ett år till.

– Det var inget speciellt, det var inget som passade. Sirius passade bäst när jag väl bestämde mig och gjorde mitt val, det var inte svårare än så egentligen.

Du ville inte till Australien ...

– Nej, och inte det som stod om Italien heller. Det var några grejer som kom ut i media där det fanns intresse för mig, men där jag inte var intresserad. Jag vet inte varför det var just de grejerna som kom ut, det har varit tusen andra saker också som hade kunnat komma ut i media. Jag har försökt hålla locket på hela vägen och jag är glad att jag är här.

Hur många klubbar tackade du nej till i allsvenskan?

– Det låter vi vara osagt. Det viktiga är att Sirius är mitt val.

Eddahri har under vintern tränat på egen hand mestadels. Under måndagen gjorde han sin första träning som Siriusspelare och han ser fram emot ett lyckat 2018 både för sig själv och Sirius.

– Jag är här för att hjälpa laget framför allt och se till att vi gör en bra säsong som förra året. Jag hoppas kunna bidra med det jag är bra på och se till att vi får en ännu bättre säsong förhoppningsvis.

Kontraktet med Sirius är skrivet på ett år för 27-åringen som förra säsongen gjorde succé i allsvenskan då han stod för åtta mål under sina 25 matcher för AFC förra säsongen.

Ett bra år i Sirius och sedan spel utomlands, är det så du tänker?

– Det är inget jag tänker på. Jag är fokuserad på det här året och göra det så bra med Sirius som möjligt, sedan vet man aldrig vad som händer i framtiden utan det får vi ta då. Jag är fokuserad på att vara här och göra det så bra som möjligt de här 30 matcher och inget mer med det, säger Eddahri.