Ny tränare och en rad nya spelare. Efter två misslyckade säsonger var det med också med ny entusiasm som Uppsala Fotboll under måndagen tog sig an säsongen 2019. En av de nya spelarna är Cornelia Kapocs som kommer närmast från Ljusdal, men är fostrad i Kungsbacka. En stor talang med mängder av flicklandskamper under bältet.

– Det var en bra träning, skönt att komma igång lite och träffa alla tjejer, säger Kapocs efter Uppsalas första träning för säsongen.

Varför föll valet på Uppsala?

– Jag har alltid tyckt att Uppsala verkar vara en bra klubb och jag gillar deras fotboll. När de hörde av sig så kändes det som ett bra alternativ, en bra möjlighet att utvecklas. Vi har samma idé om fotboll och det stämde bra för mig, säger Kapocs.

Vad vill du utveckla i år?

– Det är just mitt spel som forward, att utveckla så att jag kan spela ytter, forward och target. Allt som jag byggt på från Ljusdal där jag fick mycket speltid och förtroende.

Kapocs är nära vän med Uppsalas Agnes Nyberg, som dock missade den första träningen på grund av inplanerad semester.

– Det är klart att det spelade in lite. Hon är en härlig tjej och vi har spelat ihop i landslaget länge så det är ett plus. Jag pratade inte så mycket om klubbvalet med henne utan det kändes bra från början.

Vad kan man vänta sig av Uppsala 2019?

– Att komma på en bättre placering än förra året, sedan får man se lite. Man vet inte vad de andra lagen ställer upp med, men vi ska utvecklas som lag och bygga vidare på det till nästa år också, se det långsiktigt, säger Kapocs.

Den kanske största förändringen i Uppsala är annars att sportchefen och tränaren, tillika en av grundarna till föreningen, Fredrik Bernhardsson lämnat och att Jonas Valfridsson tagit över.

– För oss handlar det jättemycket om att bygga. Vi har ett ungt lag och vi ska bygga en platå som ska ta Uppsala framåt på sikt. Hur långt vi kommer att komma i år beror lite på hur snabbt spelarna kan acklimatisera in sig i det och det ligger mycket på oss tränare också, säger Valfridsson.

Vad kan publiken vänta sig av Uppsala 2019?

– Ett väldigt, väldigt aggressivt lag, ett modigt lag som vill kliva framåt både i försvars- och anfallsspel. Vi vill äga bollen, spela upp bollen och vinna bollen på motståndarens planhalva. Det var det vi började jobba med direkt i dag, säger den nye Uppsalatränaren.