Man kan också säga att det är två lag som krigar för sin existens i seriesammanhang. Men på helt olika nivå.

– Det är inte den viktigaste matchen för säsongen, men den roligaste. Det blir en höjdpunkt för killarna i laget och alla runtomkring. Det blir spännande att se, säger Strömsbergstränaren Daniel Sjöberg inför matchen.

Sjöberg är realist inför matchen - och förutsätter att det kan bli tufft att gå vidare.

Artikelbild

| Strömsbergstränaren Daniel Sjöberg hoppas på straffsparksdrama.

– Vi håller ju inte samma klass som Sirius, och de har ju fått upp poängskörden nu på slutet också. De ser starka ut. Men killarna har sett fram emot den här matchen länge, och vi ska ge dem en match en stund i alla fall, och så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Daniel Sjöberg tog över som huvudtränare när ordinarie tränaren Tobias Birgersson valde att tacka för sig tidigare i år. Klubben för tuff tillvaro som jumbo i division två. Och Sjöbergs stora fokus ligger kanske inte heller på svenska cupen.

– Det här är ju självklart en kul grej, men jag har fokus på serien. Det är det viktiga för oss. Cupen är en bonus. Men många av killarna vill uppåt, och då är det perfekt för dem att mäta sig med lag från den nivån, säger Daniel Sjöberg.

Strömsberg kommer visserligen till spel med sex raka förluster i ryggen - men Sjöberg ser ljusglimtarna.

– Under vårsäsongen var truppen ganska tunn. Men vi har fått in lite nya spelare nu och det ser bättre ut. Vi krigar för att hålla oss kvar i serien, och ska göra allt för att klara det. Och jag tycker också att vi gjorde vår bästa match för säsongen när vi mötte Stocksund i helgen, även att vi förlorade med 0-2, säger Daniel Sjöberg.

Sjöberg hoppas också att hemmapubliken sluter upp till natursköna Hedens IP när den stora klubben från stan kommer på besök, i en match av charmig cupkaraktär.

– Jag hoppas att det kommer en del folk. Det känns ändå som att vi lite på gång och kan få till det bättre än vi gjort innan, säger Daniel Sjöberg.

Strömsbergstränaren meddelar att han mönstrar starkast möjliga lag mot Sirius.

– Vi kommer med det bästa vi har för tillfället, säger han.

Det inkluderar amerikanska nyförvärvet Brandon Faro, som anslutit från Gusk.

– Han fyller på med lite av det som vi kanske har saknat. Han är verkligen amerikansk och tillför bra snack och är en bra pådrivare och en härlig personlighet, säger Daniel Sjöberg.

När Strömsberg avancerade till andra omgången i cupen vann laget på straffar mot Gusk. Enligt Sjöberg skulle en straffläggning vara ett önskescenario mot Sirius.