Efter förra säsongen gick flyttlasset för både Lång och Koss från Uppsala Fotboll till storsatsande AIK, men duon valde att bo kvar i Uppsala och har hela säsongen pendlat tillsammans till träningar och matcher.

– Jag har mitt jobb och min lägenhet i Uppsala som jag äger, därför har jag stannat kvar. Om jag stannar i AIK även nästa säsong så kommer jag nog att flytta till Stockholm, säger Lång som efter sommaren är tillbaka från sin fotskada.

– Min syster och jag har ett förstahandskontrakt i Uppsala så det är därför jag stannat kvar, säger Koss.

UNT träffar de båda på pendeltåget mot Solna Station dit de åker dagligen. Väl där blir det pendeltåg till Skytteholm för träning innan man beger sig tillbaka hem till Uppsala.

– Det fungerar bra. Det är rätt skönt att få ta en powernap innan träningen och varva ner lite efter. Det är dock inte så kul när det blir tågkaos ... säger Lovisa Koss.

– Vi tränar mycket tidigare med AIK än med Uppsala så vi brukar komma hem tidigare än vi gjorde då, säger Lång.

Vad gör ni varje dag på tåget?

– Just nu sitter vi med varsin telefon. Oftast går vi på, säger hej och sätter in lurarna haha. På vägen dit är båda trötta efter jobb och skola, det brukar bli mer prat på vägen hem efter träningarna, säger Lång.

Ni pratade om tågkaos, när har det varit som värst?

– Fanny skulle nog säga att det var precis i början när tåget stannade i Ulriksdal (stationen efter Solna) och hon var jättekissnödig. Sedan fick vi höra att tåget inte skulle fortsätta gå hela kvällen så vi fick sova hos en kompis och ta tåget morgonen efter, säger Lovisa Koss.

Under onsdagskvällen väntar alltså match mot hemstaden Uppsala, en match mellan två lag som ligger lite i ingenmansland.

– För oss blir det som en derbymatch, det är en av de viktigaste matcherna för säsongen. Båda lagen har inte lyckats som man hade önskat och vi vill bara vinna den här matchen nu, säger Koss.