Jessica Larsson tävlar för Rasbo MK och som kartläsare till sambon Emil Karlsson, tävlandes för Hällefors MK, ledde duon den bakhjulsdrivna klassen från start till mål under 2017 års säsong. Vintern 2018 talar för en repris. Efter seger i Finnskogsvalsen, en andraplats i Bergslagsrallyt och seger i Vinterpokalen i Sandviken följde paret upp med en klasseger även i LBC-Ruschen i Lima i helgen.

De vann närmast före Tomas Pettersson, Grangärde, och deras tid räckte till en femtondeplats totalt i tävlingen.

– Det är alltid kul att vara på topp. Det var ett par framhjulsdrivna framför oss i Lima, men så kan det vara på vintern, säger Jessica Larsson, som blev överraskad över tiderna de gjorde i helgen.

Artikelbild

| Segerduo. Emil Karlsson och Jessica Larsson vinner det mesta just nu.

– Alltså, vi hade inte så bra känsla i helgen egentligen och på SM senast i Östersund bröt vi, så vi var chockade att vi hade så bra tider.

Förklara succén.

– Vi åker mycket och har en sådan period just nu att det går stolpe in. De andra förarna åker bra de också, men för att vinna måste allt stämma, säger Jessica Larsson som känner sig trygg i högerstolen intill Emil i deras Volvo 940.

– Emil är jäkligt säker, han kör inte över sin förmåga. Det är många som gör det och kanske vinner någon tävling och sedan kvaddar bilen. Emil överladdar aldrig utan håller en hög nivå hela tiden.

Rallyt i Dalarna med totalt 220 startande bilar avslutade vinterdelen av Supercupen och Jessica Larsson ser framemot grussäsongen med tillförsikt. I samma veva som Supercupen går in i sitt avslutande skede inleds Svenska Rallycupen, en av de större rallyserierna bakom SM. Även där siktar Jessica Larsson och Emil Karlsson högt.

I den fyrhjulsdrivna klassen är Almunges Stig Andervang på en andraplats i totalen i Supercupen efter ledande Patrik Åkerman, Ljusdal.