2014 slogs Gräsö och Norrskedika ihop och bildade Gräsö/Norrskedika IF.

– Vi vill ta oss så högt upp som möjligt i seriesystemet med det material som finns här ute. Vi är ganska begränsade i och med att det är ganska långt in till Uppsala. Vi får satsa på de spelare som finns i närområdet, säger tränaren Mikael Persson.

I skrivande stund återfinns klubben på en delad förstaplats i division fem. Tillsammans med Rådmansö har man skrapat ihop 41 poäng.

– Vi är nykomlingar i femman och har haft som målsättning att vara topp tre i slutet av säsongen. Vi sitter inte och är nöjda nu, utan vi vill vinna varje match, säger Persson.

Närmast jagande lag i tabellen är Unik, två poäng bakom Gräsö/Norrskedika. Under söndagen möts de båda lagen på Valsätra IP i en match som kommer att sändas direkt på unt.se/sport.

– Det är ett bra omställningslag så det gäller att se upp. De spelar ett ganska forcerande spel och vi spelar en offensiv fotboll. Det kommer nog att hända en del i matchen, säger Mikael Persson.

Finns det någon man bör hålla ett extra öga på i erat lag?

– Vi är ett homogent lag med duktiga fotbollsspelare. Jag kan inte värdesätta någon mer än någon annan.

Fyra spelare som vanligtvis startar är dock avstängda i gästande Gräsö/Norrskedika. Men det ska inte drabba dem nämnvärt.

– Det är klart att det kanske blir lite kännbart. Men vi är en 16-18 spelare som ligger på ungefär samma nivå. Vi är med andra ord ett ganska jämnt lag så jag tror inte det blir en så stor skillnad.