Han debuterade mot Hammarby i cupen och gjorde ingen besviken och sedan stod han även för en fin insats borta mot Väsby samma höst. Efter det försvann Bergman till Göteborg och nu, fyra år senare är han tillbaka - på allvar.

Jag såg Bergmans återkomst i den blåsvarta tröjan i träningsmatchen mot Degerfors och blev imponerad direkt. Den späda pojken har blivit vuxen och har en, som det så populärt heter, framåtlutad attityd. Han har varit redo att kämpa för att komma tillbaka till Sirius igen och jag tror att han har överraskat de flesta. Inhoppet mot Degerfors var bra. Inhoppet mot Trelleborg var riktigt bra. Och om det är något som kan få publiken på Studenternas att applådera lite extra så är det just de egna spelarna som är fostrade i klubben. Jag tror väldigt många blir glada av att se Jakob Bergman spela fotboll i Sirius igen.

Inför matchen pratade Kim Bergstrand om Sirius fina moral och det var just moralen som tog Sirius till segern mot Trelleborg. Det var tufft ett tag, särskilt med matchen mot Varberg i färskt minne, men Sirius lyckades mobilsera sig i andra halvlek och segern kändes faktiskt inte hotad när Sirius väl hade bestämt sig.

Till sist vill jag även nämna hur Sirius avslutade matchen, på tal om moral. Det finns en säkerhet i slutet av matcherna som inte fanns i fjol. Det är därför laget bara tappat en enda ledning (Dalkurd) i år jämfört med fjolårets problem.