Det vankas dubbla sportlive på unt.se i dagarna. Först ut: Alunda–Rosersberg i herrarnas division 1 östra svealand under fredagskvällen. Alunda har tre raka segrar i bagaget och i den senaste matchen tvålade man dit Bele Barkarby med 5–9 på bortaplan.

– Vi vände ett 3–0-underläge och tog en stark bortaseger. Bele är ett väldigt bra lag och vi visade prov på fin moral när vi lyckades vända det. Det var ett kvitto på att vi är på rätt väg och därför har vi stora förhoppningar på de två kommande hemmamatcherna, säger Dan Collin, assisterande tränare i Alunda.

Jacob Westerberg har varit långtidsskadad men i matchen mot Bele Barkarby gjorde han några byten.

Artikelbild

| Jonna Vountisvaara på planen under en match i Olandshallen.

– Vi tror att han kommer att kunna spela från start imorgon och det är en jätteförstärkning. Jacob var, totalt sett, kanske vår bästa spelare förra säsongen och har lämnat ett tomrum efter sig under den tid han var borta, säger Collin.

På damsidan väntar ett riktigt toppmöte under lördagen. Alunda och Storvreta har samma poäng och samma målskillnad. De huserar i dagsläget på andra respektive tredje plats i tabellen.

– Vi har kvalat tre år i rad för att ta oss upp i allsvenskan så det var väl ganska väntat att vi skulle ligga i toppen. Jag tror att det kommer att bli en väldigt jämn match mellan två jäkligt bra lag, säger Jonna Vuontisvaara, forward i Alunda.

Skulle du kalla matchen för ett derby?

– Det skulle jag nog. När vi möter Storveta känns det lite hetare och att det är lite mer på allvar. Det kan ha att göra med att vi spelar nära varandra och att det finns en konkurrans mellan klubbarna eftersom båda brukar ligga i toppen.

17-åriga Jonna Vuontisvaara är inne på sin fjärde säsong i Alunda. Till denna säsong har hon tagit ytterligare kliv i sin utveckling, berättar lagets tränare Daniel Eriksson. Ett bevis på det är hennes imponerande poängfacit: 17 fullträffar och 4 assist på 11 matcher.

– Hon har verkligen tagit ett steg framåt. I den senaste matchen mot Hedemora avgjorde hon i princip på egen hand, säger Eriksson.

– Det är klart att det känns kul att man får utdelning på det man har jobbat på. Jag känner att jag blivit starkare fysiskt och att jag vågar ta för mig mer än vad jag gjort tidigare, säger Österbybruksbördiga Vuontisvaara samtidigt som hon öser beröm över hela lagets hårda jobb:

– Vi har haft en väldigt hård försäsong där alla har byggt på sig. Vi har blivit bättre jämfört med ifjol.

pontus.stark@unt.se