Elva Fridjonsdottir har missat de två senaste matcherna på grund av jobbresa i USA.

Men i onsdagens Upplandsderby mot Bälinge var hon tillbaka och var en bidragande orsak till segern.

– Det kändes som vi hade bra kontroll på matchen och det var jätteskönt att vinna. De hade tre bra lägen i andra halvlek som vi hade lite tur på och vår målvakt klarade, säger Elva Fridjonsdottir.

Målskyttet inleddes redan i den åttonde minuten och efter drygt en halvtimme utökade bortalaget till 2–0. Elva tog emot en passning, tog in bollen i straffområdet och sköt in lagets andra mål vid närmsta stolpen.

De andra fullträffarna stod Sofia Fors (tvåmålsskytt) och Sanna Öhlund för.

– Vi har inte fått de poäng vi förtjänat hittills med tanke på hur vi spelat men vi börjar komma igång ännu mer nu. Vi blir bättre för varje match och det var skönt att hålla nollan. Vi har haft problem med att göra mål men förhoppningsvis fortsätter vi såhär, säger Elva Fridjonsdottir.

Därmed tog Gusk sin tredje seger för säsongen och klättrar i tabellen – iallafall tillfället då de flesta andra lagen spelar den tionde omgången i helgen.

Klubben står på tolv poäng efter tio omgångar. Värre är det för Bälinge som åkte på sin femte raka förlust och är kvar som jumbo.

Laget har släppt in 29 mål på de fyra senaste matcherna och bara gjort ett framåt.

– En otroligt skön seger, vi spelade inte vår bästa fotboll men dominerade bollinnehavet och kunde ha gjort fler än fyra mål. Vi trodde på det hela vägen och hade en härlig energi som saknades i förra matchen, säger Handrin Thunqvist, huvudtränare i Gusk.

I nästa omgång ställs Bälinge mot topplaget Sandviken på bortaplan medan Gusk tar emot Enköping hemma på Gamlis IP.