Två minuter kvar på klockan. Uppsala tar timeout efter att Odin Lindell precis slängt i en tvåpoängare från nära håll. Ställningen 80–81. Hemmalaget flåsar gästerna i nacken efter att ha legat under med 13 poäng inför den sista akten.

– Vi måste jobba tillsammans och det gjorde vi stundtals i den här matchen. Det var det som gjorde att vi kom så nära. Vi är aktiva på ett annat sätt jämfört med tidigare, säger Odin Lindell.

Närmare än så kom man däremot inte. Gästerna kunde hålla ifrån och till slut vann Wetterbygden med fem poäng efter att bland annat den 216 centimeter långe Kyle Rowley hållit sig framme under korgen.

Artikelbild

| Odin Lindell gjorde fem poäng och visade prov på några fina defensiva aktioner.

– Vi fick bland annat lite domslut mot oss i slutet. Där tappar vi momentum igen och det får man inte göra, säger Lindell.

Matchen i sig bjöd inte på något vidare skönspel. Det var skyttevärnsbasket där de båda lagen missade mängder av passningar och chanser. 315 personer hade tagit sig till Fyrishov för att se drabbningen.

– Det är klart att man önskar att det hade varit fler i publiken. Men jag tycker de som är här gör det enormt bra. Man ska inte klaga på dem som inte är här utan istället ge en eloge till dem som faktiskt är på plats.

Förlusten var Uppsalas 23 den här säsongen. Man har hittills bara plockat en seger. Avståndet till närmaste lag (Umeå) är 12 poäng.

Artikelbild

| Axel Nordström plockade överlägset flest returer: 15 stycken.

Är det kört?

– Det är aldrig kört. Det får vi aldrig tro eller tänka. Det är en bit upp men jag tycker att det är viktigt att vi får en bra känsla kring basketen här i stan. Vi måste lyfta upp de positiva vibbarna vi har för att det inte ska dö ut. Om det sedan är kämparinställningen, gemenskapen eller energin från läktarna måste vi hitta och hålla fast vid det oavsett hur tabelläget ser ut, säger Lindell.

Matchen var Odin Lindells andra sedan återkomsten. Han skadade sig i debuten mot Luleå och har missat mötena med Köping och Södertälje.

– Jag har mycket att finslipa på. Varken känslan eller timingen finns där, säger Lindell.

Uppsala hade både Nathan Dawit och Mannos Nakos borta på grund av skador och i söndags blev det klart att amerikanen Xavier Cannefax och fransmannen Davy Baltus lämnar klubben. Det innebar att lirare som till exempel Robert Bolander och William Eriksson-Hansson, som inte spelat i de senaste matcherna, åter var tillbaka i spel. Både Nakos och Dawit hoppas på att vara tillbaka till lördagens match mot det lag man har närmast i tabellen: Umeå.