UNT har under tisdagen rapporterat om den nya skiss som innefattar tre hemvister på Studenternas jämfört med tidigare ritningar på två. Enligt Kommunen har planen hela tiden varit att ha tre hemvister, ett uttalande som Kim Bergstrand är skarpt kritisk till.

– Sanningen är att det från början handlade om en hemvist som vi diskuterade. Sedan blev det två, en för herr och en för dam. Tre har aldrig varit under diskussion och att då som högsta politiker säga tre, det är fake news och sorgligt. Man undrar verkligen hur det står till med våra politiker för det här är en sorglig historia, Sirius förtjänar bättre, säger Bergstrand.

Han har själv varit högst delaktig i att utforma de behov som Sirius anser sig behöva på den nya arenan. Bergstrand har deltagit på flera möten tillsammans med Ola Andersson, Thomas Lagerlöf och kommunala Sportfastigheter.

– De säger massa saker nu som de inte har sagt från början, då är det bättre att vara ärlig. Att det skulle vara något missförstånd är bara löjligt, säger Bergstrand.

Hur mycket tid har ni lagt ned?

– Vi har lagt ner en massa tid som bara är bortkastad. Särskilt under 2016 när det handlade om en hemvist, sedan två. Aldrig att det har handlat om tre när jag har suttit i möten, det har jag flera mejl på från Sportfastigheter.

Vilka har varit involverade?

– Det är med Sportfastigheter och Johan Quarfordt (Projektledare) samt arkitekter. Vår materialare har varit med, fystränare, vi är många som har lagt ned tid och kraft.

Hur mycket stör det här?

– Det stör inte så mycket, men det tar energi från Sirius. Kommunen jobbar aldrig med Sirius utan bara emot.

Bergstrand är även kritisk mot hur Dalkurd har skött den uppkomna situationen de senaste åren.

– Vi har en code of conduct i svensk fotboll och om det är några som inte följer den så är det Dalkurd.

Varför då?

– De försöker sig bryta sig in på vår mark och det tar en massa energi, det gjorde det förra året också, säger Bergstrand.

UNT var under måndagen i kontakt med Johan Quarfordt som hänvisade till Stadsbyggnadsförvaltningen. Sportfastigheters vd Eva Sterte vill inte kommentera hur deras uppdrag har sett ut när UNT når henne. I en podcastintervju med Centerpartiets kommunalråd Stefan Hanna för en månad sedan sade dock Sterte såhär om en eventuell Dalkurdflytt:

– Skulle det bli så att det blir aktuellt, då måste vi kanske redan nu när vi planerar in ytorna i en ny anläggning tänka. Man pratar om hemvist, var ska hemmalaget vara och var ska bortalaget vara. Ska vi ha fler hemvister än så, så måste vi få en signal om det, att vi kanske måste tänka om lite grann i hur vi bygger, sade Sterte då.