Miljontals svenskar satt bänkade för att se matchen mellan Sverige och Tyskland. En av alla dem var Siriusspelaren Charbel Georges som såg matchen hemma.

– Det var nervöst. Sedan är det klart att man blev lite extra taggad och ännu mer nervös när Jimmy hoppade in. Då började hjärtat pumpa lite extra – han fick ju inte spela något i första matchen, säger Georges.

Durmaz och Georges är kusiner och har en nära kontakt, berättar Siriusmittfältaren.

– Vi är jäkligt nära. Det är som en storebror för mig.

Sverige föll i slutskedet av VM-matchen. Jimmy Durmaz drog på sig en frispark på vilken Tyskland kunde avgöra matchen på tillägstid. Efter målet översvämmades Jimmy Durmaz Instagram-konto av hot och rasistiska påhopp.

– Jag känner väl som alla andra att det är tragiskt och för jäkligt. Att det ska behöva gå så långt att folk gör sådana saker förstår jag mig inte på. Det är helt sjukt, säger Georges.

Stödet för Jimmy Durmaz efter det inträffade har varit massivt. Under söndagen genomförde landslaget en manifestation där de tog avstånd från rasism och stod upp för Durmaz. Även statsminister Stefan Löfven har uttalat sig.

– Hatarna som angriper en av våra spelare har inte fattat någonting. I Sverige vinner vi tillsammans och förlorar tillsammans, säger Löfven till Expressen.

Vad säger du om stödet som Jimmy Durmaz har fått?

– Det värmer så klart. Det är vid sådana här tillfällen man ska visa att man står bakom en människa, säger Georges.

Har du pratat med honom?

– Jag har försökt att ringa men det gick inte att komma fram. Jag försöker igen senare. Jag har i alla fall skickat ett SMS så att han vet att jag finns där för honom.