Krönika Det här var det bästa som kunde hända. Nu blir det dramatik på onsdagskvällen – och en publikfest. Jag vill påstå att det här resultatet – 48–42 till Dackarna – lockar minst 1 000 åskådare extra till HZ Bygg Arena.

Många trodde att guldet redan var klart, att det skulle hamna i Hallstavik.-

Jag tror fortfarande att Rospiggarna vinner guld, men jag är inte lika säker längre. Jag har varnat för Dackarna och varningarna visade sig vara befogade.

Rospiggarna vann klart hemma mot Dackarna i slutspelet, men den matchen betydde ingenting. Nu är det något helt annat.

Det som oroar, om man ser det med Rospiggarnas ögon, är Rune Holtas avslutning på matchen. När norsk/polacken är i form kan han vinna allt. Men det finns sparkapital i Rospiggarna. Jason Doyle är en av dem som kommer att lyfta sig.

Efter matchen satt Doyle djupt försjunken i sin stol i depån. När UNT ville prata med honom bad han att få några minuter för sig själv.

Andreas Jonsson hade ont i ryggen efter matchen, men enligt lagledaren Mikael Teurnberg är det ingen fara. Jonsson fick behandling i en källarvåning under huvudläktaren i Målilla.

Jag tror som sagt att Rospiggarna vänder det här, men nu blir det ingen lugn resa till det där efterlängtade SM-guldet.

Det ska bli intressant att se om det kan bli 8 000 på HZ Bygg Arena. Det är inte alls omöjligt. Men upp till rekordet (9 180) når man väl inte?