Besvikelsen var stor i Almtunalägret och tränaren Nichlas Falk var inget undantag. När UNT fick en pratstund med honom hade han precis snackat ned matchen med spelarna.

Vad sade du till dem?

– Att vi behöver studsa tillbaka. Vi var inte jättebra mot Björklöven men var ändå nära. Sedan vann vi mot Västerås innan 0–1 mot AIK, men i dag blev det bara pannkaka tyvärr, säger Falk efter insatsen i Tegera Arena.

Artikelbild

| Nichlas Falk var långtifrån nöjd med sitt lags insats.

– Vi såg lite uppgivna ut och vi gjorde inte saker fullt ut. Vi måste tillbaka till grunderna.

Almtuna släppte in samtliga fem mål under 15 minuter effektiv hockey. Efter tre insläppta mål i mittperioden behövde Almtuna en bra start på den tredje för att göra match av tillställningen. I stället kom 4–0 i numerärt underläge 43 sekunder in på den tredje perioden och bara en minut senare kom 5–0. Då fick målvakten Arvid Ljung ge plats åt Oscar Fröberg i Ais-målet.

Skulle Almtuna haft en chans låg mycket av möjligheten att man tagit tillvara på ett läge i spel fem mot tre.

– Det var ändå en helt okej förstaperiod där vi dödade två utvisningar men sen fick vi ett fem mot tre-läge som vi inte utnyttjade och senare vände hela scenariot, säger Falk.

De två Leksandsutvisningarna kom i slutminuten av den första perioden så Ais fick inleda den andra med två man mer i över en minut. Men det var märkbart tamt. Igen. Mot AIK senast lyckades inte Almtuna ta tillvara de tio minuter man fick spela i numerärt överläge.

– Spelet i de två senaste har varit för osäkert. Vi har inte riktigt trott på det själva, säger Falk om de så viktiga sekvenserna i numerära överlägen.

Det här var Leksands match totalt sett men de fick kanske en aning lätt resa till tre poäng.

– Jag hade större förhoppningar, säger Falk.

Matchen kom igång sent efter en hyllning av den tidigare Almtunatränaren Niklas Eriksson före matchen. Eriksson fick sitt namn och nummer hissat upp i taket i Tegera Arena efter sin långa framgångsrika karriär som spelare i dalaklubben. Den nuvarande Örebrotränaren spelade 17 säsonger och 721 matcher (fler än någon annan) i den vitblå tröjan.