20-åriga Andréa Cordoba lämnade Almtuna för fyra år sedan för att gå ishockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Ett av få gymnasier som ger möjlighet att träna med enbart tjejer på både skoltid och spela i damlaget med Modo på kvällarna.

– Jag trivdes bra i Ö-vik, men när jag gått klart gymnasiet och tränaren inte gav mig något förtroende valde jag att flytta, sammanfattar Andréa sin tid i Modo.

Hon hamnade istället i Brynäs och efter att ha fått stort förtroende i Gävleklubben tog hon ändå beslutet att återvända till Almtuna. Av både sportsliga och privata orsaker.

Artikelbild

| Andréa Córdoba

– Jag vill leverera igen, som senast jag var i Almtuna. Få upp självförtroendet genom att göra poäng. Men även för att jag fick nytt jobb. Målet är ändå att komma tillbaka till Riksserien (numera SDHL) nästa säsong.

När de två Alunda-bördiga systrarna skrev på sina kontrakt med Almtuna sade tränaren Jonas Möller att “Andréa är som en iller på skridskorna och jag blir inte förvånad om Emelie vinner skytteligan”. Hur ser då lillasystern på det uttalandet?

– (Skratt) Alltså, iller och iller vet jag inte, men jag är snabb på skridskorna. Det är nog min styrka som spelare. Emelie är helt klart spelhuvudet. Vi har spelat med varandra tidigare så vi kan varandra väl.

Emelie vann interna poängligan i fjol då hon sköt 19 mål på 17 matcher innan hon lånades ut till Sundsvall och sedermera Brynäs. Tränare Möller har tidigare sagt till UNT att systrarna Córdoba “i stort sett kan bära laget själva”. En del press, alltså.

– Vi har många unga spelare och man märker att rutinen saknas. Men vi ska vara bärande i laget och jag gillar att ta ansvar. Jag har överraskats över en tjej som Wilma Mörk, hon är 15 år men kämpar stenhårt, vill lära sig hela tiden och lyssnar på vad vi säger, fortsätter Andréa och avslutar med en passning till systern:

– Det blir tävling om poängligan (skratt).