Strax före paus kom kallduschen. Glödhete HBK-anfallaren Sadat Karim satte press på mittbacken Kebba Ceesay och snodde åt sig bollen nära offensivt straffområde. Karim kunde ta med sig läderkulan och trots uppvaktning av både Tim Björkström och Jesper Arvidsson placerade han iskallt in ledningsmålet fram till 1–2. Hans andra fullträff för dagen.

– Det finns inga ursäkter – jag ska ta bort bollen. Jag försöker att täcka sedan fastnar jag och ramlar till. Det är mitt ansvar, säger Ceesay.

Hemmapremiären på Löten började bra. Första kvarten var helt i Sirius ägo och Jesper Arvidsson kunde välförtjänt ge de blåsvarta ledningen på straff. Men gästerna jobbade sig in i matchen och 1–2-målet blev avgörande den här dagen. Mot slutet av matchen ägde Sirius, likt i inledningen, merparten av bollinnehavet. När lägena väl dök upp var det dock fortsatt uddlöst.

– Det känns väldigt, väldigt tungt. Vi börjar bra, gör mål och har allt i egna händer. Sedan tappar vi energi när de kvitterar till 1–1 från ingenting och efter det växer de sakta men säkert in i matchen, säger Kebba Ceesay.

Mittbacken, som kom från Dalkurd inför den här säsongen, gjorde sin andra match från start.

– Jag måste spela fler matcher för att lära känna grabbarna mer. Det blir bättre och bättre. Jag har inget tvivel på att vi i backlinjen kommer att börja hitta varandra och bli mer samspelta, säger Ceesay.

Sirius har laborerat med en 3-4-3-uppställning under säsongsinledningen men mot Halmstad var det mer av en traditionell fyrbackslinje publiken fick se.

– Det som blev mindre bra idag var att de fick lite ytor när de spelvände ovanför våra ytterbackar – vilket vi kanske hade kunnat komma till bukt med med wingbacks. Samtidigt tycker vi att många saker är bra med den här 4-3-3-formationen vi körde idag också, säger Henrik Rydström, tränare i Sirius.

Vad kan man dra för växlar av den här förlusten?

– Man kan dra den växeln att vi hellre vinner än förlorar oavsett match. På ett sett är det kännbart att vi saknar de spelare vi saknar i den här matchen. Sirius släppte in över 60 mål förra året och vi jobbar med defensiven hela tiden. Ser man till matchbilden ska vi inte släppa in två mål idag. Det måste vi fortsätta att försöka förbättra, säger Rydström.

Det hände grejer på annat håll i Sirius grupp i Svenska Cupen. De två andra lagen möttes och där blev det en praktskräll när division 1-laget Karlstad (som Sirius slog senast) tvålade dit allsvenska Östersund med 3–2. Det innebär att Östersund, som Sirius möter härnäst, är utslagna. Nu står det mellan de övriga tre lagen där Halmstad har allt i egna händer inför den sista omgången.

– Det är klart att vi vill vinna och gå vidare. Samtidigt vill vi jobba med saker vi kan ha nytta av under säsongen. Det är där det svåra är – balansgången mellan hur mycket resultat vi ska jaga och hur mycket utveckling vi kan jobba med, avslutar Henrik Rydström.