- Jag kan spela offensivt men även på mitten och högerback, jag kan spela på de flesta positioner, berättar Johan Arneng.

Sirius spänner nu musklerna ordentligt i jakten på en plats i superettan. Under fredagens presskonferens presenterades klubbens vassaste värvning på mycket länge. Innermittfältaren Johan Arneng, 33, lämnar allsvenskt spel i Syrianska och har nu skrivit på för två år i Sirius.
-Jag har länge haft en bra relation med Johan och när vi nu kunde presentera den här lösningen för honom så blev allt klart, dessutom tar det bara 20 minuter för honom att ta sig till Uppsala från Sigtuna där han bor. Det tog en timma och 20 minuter enkel resa när han åkte till Södertälje.

Det som Sirius nya vd Ola Andersson syftar på i samband med övergången är det stora travintresse som mittfältaren sedan tidigare har. Samma intresse som Bengt Ågerup, Sirius finansiär. I övergången ingår förutom spel i Sirius ett fast jobb inom travsporten, vilket på sikt blir en heltidstjänst.
-Det är så vi måste jobba för att locka hit spelare och nu är det inte jag som tar ut laget så jag vill inte in och kladda för mycket men som jag ser det är Johan en av de allsvenska spelare som har betytt mest för sitt lag. Både i Djurgården och Syrianska men även när han var i Norge.

Artikelbild

Arneng har dubbla SM-guld med Djurgården och spelade den gångna säsongen för Syrianska i allsvenskan under ledning av tidigare Siriusspelaren Klebér Saarenpää. Förutom hans dubbla SM–guld har Arneng även vunnit svenska cupen två gånger samt är dubbel norsk mästare. Han har varit ungdomsproffs i italienska Empoli och gjort två landskamper för Sverige.
-Jag är helt färdig nu och det här är det bästa vi kan få, menar Ola Andersson som har svårt att se att det skulle dyka upp några fler nyförvärv till Sirius.

Blir det inte många mittfältare?
-Nej, vi vet inte hur det kommer gå för spelare som Johan Claesson och Mirza Jelecak och en sådan som Joakim Runnemo kan spela forward med Ante Björkebaum. Men allt när det gäller laget får du ta med Kim Bergstrand.

Under lördagen spelar Sirius sin första träningsmatch då man möter Degerfors på Löten. Då kommer dock inte Johan Arneng att vara med.