Det har lossnat för Albin i Tierp

19-årige Albin Säteri fick det inte att stämma i Iron förra säsongen. Men med klubbflytten till Tierp har poängen kommit.

Albin Säteri (röd tröja) har inlett säsongen starkt i Tierp.

Albin Säteri (röd tröja) har inlett säsongen starkt i Tierp.

Foto: Karin Säteri

Ishockey2019-11-12 09:36

Albin Säteri gjorde sju poäng (2+5) på 19 matcher i Iron, som då spelade i division två. Inför den här säsongen bytte han klubb till Tierp i division tre. Då har också poängen kommit. På tio matcher har det hittills blivit 22 poäng (10+12).
– Jag hade ganska dålig motivation förra säsongen. I år är det helt annat, och jag försöker så gott jag kan för att hjälpa laget, säger han.
Säteri ingår i en vass formation med bland annat allsvenskt meriterade Jonathan Persson. Duon är också etta och tvåa i den interna poängligan, där Persson gjort ett poäng mer än Säteri.
– Vi trivs bra med varandra, han är enkel att spela med och det är roligt för en lite yngre spelare som jag att få spela med en så rutinerad spelare, säger Albin Säteri.
I kväll spelar Tierp hemma mot just Iron. Ett toppmöte och derby där viktiga poäng står på spel i Vegahallen i jakten på en plats i alltrean. Ett Iron som ligger på platsen före Tierp i tabellen, och som vann det senaste mötet lagen emellan.
– Vi har gjort det bra såhär långt. Målet är först att ta oss till alltrean, men det stora hela målet är division två och då tror jag att jag pratar för de andra i truppen också, säger Albin Säteri.
Att möta Iron ser han fram emot.
– Man har några gamla kompisar som spelar där, så det blir roligt. Det blir nog bra tempo och lite gurgel också när det är derby. Vi kommer vara taggade och gå ut stenhårt, säger Albin Säteri.
Matchen kan du se live på unt.se/sport med start 19.20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!