Den allsvenska bottenstriden går in i sitt slutskede. Många poäng är kvar att delas ut och för Sirius är varje poäng viktig.

Mot Elfsborg, Trelleborg och Brommapojkarna är poängen extra viktiga, förstås.

– Äh, det är inte viktigare nu än det någonsin har varit. Varje poäng är viktig hela tiden. Vi hade fem poäng efter våren och det hade varit ganska viktigt om vi hade vunnit någon mer match då, säger Sirius tränare Kim Bergstrand efter fredagens träning på Löten.

Hur ser du på matchen mot Elfsborg?

– Vi har varit bra prestationsmässigt under en längre period nu trots ett tufft spelschema. Kommer vi upp i nivå har vi alla möjligheter att göra ett bra resultat.

Vad tror du Elfsborg kommer hit med för känsla?

– De kommer hit för att vinna, förstås. Det är svårt att bedöma dem, men har höjt sig en nivå under sensommaren och hösten. Det kommer att bli en jämn match. En klassisk höstmatch.

Kim Bergstrands Sirius har höjt sig i allsvenskan och tog senast poäng hemma mot IFK Norrköping. Men Uppsalalaget saknar trepoängare.

Märker du av någon skillnad på träningarna när ni har steppat upp spelmässigt på matcherna?

– Det är så himla svårt att säga. Vi hade en period när vi vann fyra raka matcher och en period när vi förlorade två matcher stort efter varandra … Jag tycker att det har varit bra nivå och bra stämning sedan vi började om efter sommaren. Det är viktigt att alltid träna bra, det är där du bygger självkänsla när du inte vinner fotbollsmatcher, säger Kim Bergstrand, som vet vad som krävs mot Elfsborg.

– Det är vår effektivitet som måste höjas och vi måste få in mer bollar och fler folk i farliga områden.

Ian Sirelius har varit ett frågetecken efter IFK Norrköpings-matchen, men är med i truppen mot Elfsborg. Det är även Mohammed Saeid, som missade senaste matchen. Philip Haglund är däremot avstängd. Sedan tidigare är bland andra Jesper Arvidsson skadad. Hans stukade fot har hållit honom borta från träning.

– Han är på bättringsvägen, meddelar Kim Bergstrand.