"Det kommer bli speciellt förstås"

Efter elva säsonger i Sandviken. Nu vill Ted Haraldsson sänka sitt gamla lag – och samtidigt revanschera sig efter storförlusten i Vänersborg.

Ted Haraldsson möter sitt gamla lag Sandviken under lördagen.

Ted Haraldsson möter sitt gamla lag Sandviken under lördagen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-16 08:00

Ytterhalven anslöt från Sandviken inför säsongen och lördagens match på Studenternas blir förstås speciell för Sirius prestigevärvning.

– Det kommer bli speciellt förstås. Elva säsonger är elva säsonger. Men det blir nog ännu mer speciellt när man kommer till Sandviken och spelar, säger Ted Haraldsson.

Hur ser du på Sandviken som motstånd?

– Det är ingen hemlighet att det är något svagare i år än tidigare. Alla säsonger jag har spelat i Sandviken har vi antingen varit guldfavorit eller strax där under. De är inte riktigt där i år.

– Men det är fortfarande en tuff uppgift och de har fortfarande några av världens bästa spelare i sitt lag. Egentligen har vi ingen press på oss att ta poäng i dessa matcher. 

Vad hände i Vänersborg (9–2)?

– Om jag kunde svara på det, de gjorde en bra match och vi gjorde en dålig. Då blir det så där. Det är förstås inte acceptabelt och därför är det extra skönt när nästa match kommer så tätt inpå.

Ted Haraldsson trivs i Sirius, även om förutsättningarna är andra gentemot Sandvikens. Att Studenternas just nu är en byggarbetsplats påverkar, förstås.

– Omgivningen runt om är inte den roligaste och det finns färre ställen att värma upp på just nu. Det finns en tjusning allt, men det är kanske mest speciellt att inte ha något omklädningsrum på sin hemmaarena, säger Ted Haraldsson.

Noterbart är att Sirius får tillbaka Teemu Määttä från avstängning till lördagens match.

Matchdags

Sirius–Sandviken

Elitserien

Studenternas, 13.15

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!