Förra tisdagen kallade Tierp volley till ett krismöte som skulle ta upp klubbens framtid. Inget beslut togs då och nu väntar ett extrainsatt möte på onsdagskvällen.

– På det förra mötet kom vi fram till att elitverksamhetens vara eller icke vara inte är huvudfrågan. Det handlar i grunden om att vi måste få tag på folk. Ifall vi inte får in några, då kan vi inte ha någon verksamhet ändå, säger Tierps vice ordförande Micke Lind.

Klubben har under en längre tid suttit i en svår sits, men Lind menar på att de ska lösa det här ett steg i taget.

– I första hand handlar det om att få in engagerade människor i klubben, då kan man driva vidare det här. Förhoppningsvis förstår alla allvaret och att det är skarpt läge. Nu måste man dra sitt strå till stacken.

Om det blir någon elitverksamhet till nästa säsong återstår alltså fortfarande att se. På onsdagsmötet kommer antagligen inget beslut att tas gällande det.

– Vi måste hitta folk som kan ta detta vidare. På det förra mötet tillsattes en grupp som jobbar med det. Det är folk som har varit med i föreningen länge och som har en stor bekantskapskrets. De förhör och gräver runt och ska presentera hur detta arbete har gått på onsdag, säger Lind.

– Efter onsdag får vi sätta oss ned och fokusera mer på elitverksamheten. Kanske kommer vi att köra på som vanligt, eller så får vi försöka satsa på andra vis.

Hur hamnade ni i den här sitsen?

– Det är en svaghet om man måste ta in folk som bor 30 mil från aktiviteten, som jag. Det är inte optimalt. Det är också lite så det har varit, man har ställt upp för att ingen annan har gjort det. Då hamnar man väl här till slut, säger Micke Lind, som bor i Norrköping.

Det svenska volleybollförbundet vill ha ett besked.

– Jag har pratat lite med förbundet. De vill ha ett besked senast den tionde maj. Har vi inget att komma med då måste vi betala en anmälningsavgift, oavsett ifall vi ska fortsätta eller inte. Det bästa är ju att vi har kommit med något beslut innan dess, annars skulle vi kanske kasta bort pengar i onödan.