Uppsala förlorade med minsta möjliga marginal i förra veckans match mot Djurgården då gästerna genom Ariam Berhane avgjorde på tilläggstid. Under lördagen väntar nästa allsvenska tungviktare då Eskilstuna United gästar Löten i gruppspelets andra match.

– Sett till Djurgårdsmatchen har vi goda chanser. Man blir bättre när man möter bättre motstånd och vi får se vad vi kan ta med oss från Djurgårdsmatchen så att vi kan stå för en bra prestation, säger Wixner.

Uppsalas ytterback var inblandad i lagets enda mål mot Djurgården då hennes inspel styrdes in av en motståndare.

– När vi pratade om matchen så var det mestadels bra saker att ta med, men det finns även lite att jobba på. Det är bara att fortsätta nöta, men att vi har hunnit komma så långt på så kort tid är kul och gör det spännande att tänka på hur året kan bli, säger Wixner.

Vad måste ni jobba på?

– Deras sista mål kom efter ett missförstånd ganska högt upp i planen så de fick ställa om. Kommunikationen brast på många led och det målet hade vi kunnat stoppa. Vi måste vara mer bestämda och bättre i straffområdet.

Hur viktiga är de här matcherna?

– De är viktiga att få, att man går vidare från matchen under hösten. Det är bra att få de här matcherna under försäsongen, det är kul och bra matcher samtidigt som det är lite extra att det är tävling också även om det största fokuset inte är på att vinna och gå vidare för oss, säger Wixner.

Eskilstuna vann sin första match mot Kif Örebro med 4–0. I Uppsala saknas fortsatt Emelie Almesjö, Hanna Lundell och Emma Öjert. Märta Säfström och Hanna Nordström har dessutom varit sjuka och är tveksamma till spel.