Ibland bara slumpar sig saker. Som i Erik Floods fall. Han lämnade Mora i slutet av säsongen 2016/17 för spel i Almtuna. Där blev han kvar även till säsongen efter. I Uppsalaklubben hann han även med en kortare utlåning till Kristianstad för att i slutet av säsongen hamna i Vita Hästen. Denna säsong inledde han även i Norrköpingsklubben men före jul sökte han sig vidare. Det blev Hudiksvall.

– Jag hade några alternativ och kände att det här var det bästa för mig. Jag ville spela mycket och få tillbaka självförtroendet.

På bara de två senaste säsongerna har han alltså spelat i fyra av sex lag som nu kommit samman i kvalserien till nästa års allsvenska. Han har kompisar lite över allt. I Almtuna har han framför allt kontakt med Viktor Hertzberg, som anslöt till Ais under förra säsongen – från Hudiksvall.

Flood erkänner att det är lite speciellt med så många tidigare klubbar att möta.

Vad vet du av årets Almtuna?

– Att många är kvar och att de har samma tränare. Jag antar att de inte har ändrat jättemycket i spelet men jag har väl inte jättebra koll, säger han.

Han har nyligen vaknat när han ringer upp UNT på fredagsförmiddagen. Sänggåendet blev sent efter premiärförlusten med 3–0 borta mot Vita Hästen. Han var hemma först runt klockan 03.00. Trots förlusten känner Flood att Hudiksvall var bra med.

– Det är små marginaler. De vann skotten klart men spelmässigt var det jämnt och fram till att de gjorde 1–0 hade jag ett friläge och en annan i vårt lag hade också ett bra läge. Hade vi fått 1–0 hade det sett annorlunda ut, säger han.

Ni kände att ni var med?

– De var inget bättre än oss.

Almtuna kommer att få se upp?

– Bara för att Almtuna hade det relativt lätt mot Tranås kommer det att bli en helt annan match nu. Nu har vi hemmaplan och har gjort en match. Spelar vi vårt spel kan vi slå alla lag i den här serien. Vi har en grym målvakt och många bra backar och även forwards.

Och så kommer de ha publikstödet i ryggen. Hemmasnittet i grundseriespelet låg på knappa 700. I playoff-spelet fram till denna kvalserie var snittet strax under 1 000 åskådare. Glysishallen, som kan ta emot runt 1 800 åskådare, förväntas nu bli i det närmast fullsatt. Intresset för hockey i Hälsingestaden har vuxit i och med framgångarna.

– Absolut det märker man ju verkligen. Det ryktas om publikrekord, säger Flood.