"Det ska vara drygt att komma till Uppsala"

Efter flera säsonger ute i landet är Victor Aronsson tilllbaka i Almtuna – kanske mer laddad än någonsin. "Mer hemma än så här går det inte att komma."

Victor Aronsson är tillbaka i Almtuna efter några år i Karlskrona och Modo. "Vi har kul ihop och det är sjukt viktigt."

Victor Aronsson är tillbaka i Almtuna efter några år i Karlskrona och Modo. "Vi har kul ihop och det är sjukt viktigt."

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-09-19 14:30

Efter utflykter till Karlskrona och Modo – präglat av skador – har den Almtunafostrade backen hittat hem till Uppsala. Men han har en bit kvar till toppformen och den nivå han vill spela på.

– Ja, så är det. Förra året tog säsongen slut i november (på grund av skada), så nu gäller det att hitta tillbaka till glädjen och därför kändes det skitbra att komma hem till Uppsala och Almtuna, säger han.

Men Aronsson ångrar inte sina år i Blekinge och Ångermanland. Tvärtom.

– Jag har fått mer erfarenhet och visat att jag kan klara mig själv. Det har varit nyttigt att bo på annan ort. Nu är jag redo och sugen på att spela. Ett av målen är att vara skadefri.

En fulltränad Victor Aronsson är givetvis en tillgång för Almtuna. Men hur är det med laget? Nederlagstippat, förstås, men vad tror Aronsson med sin erfarenhet av allsvensk hockey?

– Det är ett jäkla bra "go" i laget, vi har kul ihop, och sådana saker är sjukt viktiga. Det märks att alla har kul på jobbet, så jag tror att vi kan ställa till det för många lag. Det ska vara drygt för de andra lagen att komma till Uppsala, säger Aronsson, som fått tillbaka sin "gamla tröja", den med nummer fyra på ryggen.

På fredagen är det allsvensk premiär, Almtuna mot Karlskoga. Och Victor Aronsson kommer att spela en av huvudrollerna. Han har kvaliteter för att få en hel del speltid i powerplay.

Matchdags

Almtuna– Karlskoga

Hockeyallsvenskan

Gränbyhallen 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!