Tio omgångar återstår av grundserien i Svenska basketligan herr och för Uppsala Basket väntar spel både på fredag kväll (Södertälje Kings på bortaplan) samt på söndag (Nässjö i Fyrishov). Det täta schemat gör att den skadade guarden Dante Williams inte kommer till spel under fredagskvällen.

– Det vore dumt att riskera något. Mest troligt har jag åtta matcher kvar att spela, säger Dante Williams, som sträckte baksida lår i bortamatchen mot Umeå förra helgen.

Den 31-årige guarden har imponerat under sina sex matcher i Uppsalalinnet och snittar 13,2 poäng, 2,8 returer och 3,0 assist per match. Även om de sportsliga förutsättningarna gärna hade varit något annat trivs han i Uppsala.

Artikelbild

| Dante Williams, Uppsala Basket

– Jag hoppas att jag hittar någon annan klubb när säsongen är slut här i Sverige. Det är mitt mål. Men jag kommer gärna tillbaka hit nästa säsong om klubben vill det, säger Dante Williams.

Frågetecken för spel mot Södertälje Kings finns även för Brian Bridgeforth, som sträckte ljumsken under uppvärmningen inför matchen mot Jämtland i tisdags.