En division 6-match på Ekebyvallen i Uppsala slutade med att domaren blev misshandlad av en spelare i ett av lagen. Det bekräftar polisen för UNT.

Enligt polisen misshandlades domaren så svårt att han blev medvetslös. Han fördes senare med ambulans till sjukhus.

Spelaren som ska ha slagit ner domaren är nu misstänkt för misshandel.

En person som var och tittade på matchen berättar för UNT att det var hotfull stämning under matchens gång och att allt slutade med misshandeln.

– Man såg till att ambulans och polis tillkallades till platsen och innan ambulansen hade kommit fram hade domaren kvicknat till lite, säger personen som UNT talat med och fortsätter:

– Det var väldigt märkligt allihop. Redan innan domaren hade blivit nedslagen var det hotfull stämning i luften. När vi gick därifrån var polisen fortfarande kvar på platsen.

En ansvarig ledare för fotbollsverksamheten i det aktuella laget beskriver händelsen för UNT som katastrof.

– Det är katastrof när något sådant här händer. Föreningen tar avstånd från detta och jag hoppas verkligen att domaren inte blivit skadad.

Ledaren informerades på söndagskvällen om det inträffade och tog kontakt med spelaren som misstänktes för angreppet mot domaren och med lagledaren.

– Vi kommer att fortsätta reda ut vad som hänt och jag hoppas träffa spelaren senare i kväll. Jag är hemskt ledsen över det som skett, sade den ansvarige till UNT på söndagskvällen.