Rospiggarnas tisdagsmatch mot Lejonen – den sista i grundserien – är gratis för publiken. I stället skänker 140 sponsorer en krona per åskådare.

– Det är svårt att tippa hur många som kommer, men vädret ser ut att bli bra och matchen är betydelsefull, så det kan nog bli en bra siffra, säger Teurnberg.

Rospiggarna har ett publiksnitt på runt 3 800, och när det är gratismatch brukar publiksiffrorna fördubblas, men 7 600? Nej, knappast.

Men över 5 000 hoppas Mikael Teurnberg att det blir.

Det var dottern Jennifer, ordförande i Hallstaviks ryttarförenings ungdomssektion, som gav honom idén.

– De (ryttarföreningen) gjorde en liknande grej och fick in 10 000 kronor till Barncancerfonden.

Publiken kommer att få se ett ordinarie Rospiggarna, där dock en del åkare har visat sviktande form.

Robert Lambert har gjort succé den här säsongen, men hans körschema är hur tufft som helst – och det har satt sina spår. Lambert börjar bli sliten.

Samma sak gäller för Max Fricke.

Andreas Jonsson har haft några mindre lyckade tävlingar efter den fantastiska insatsen mot Västervik, och Jacob Thorssell nollade i sin polska ligamatch på söndagen.

– Det är en oerhört viktig match för oss. Om vi förlorar går nog Vetlanda om oss och då kan vi få Indianerna i en kvartsfinal, säger Teurnberg.

Lejonen, som har en liten chans att gå till slutspel, kör utan Jaroslaw Hampel, som inte brukar trivas på Hallstaviksbanan, och Chris Holder. I stället satsar man på Kacper Woryna och Maksym Drabik, som möjligen känns lite hetare just på banan i Hallstavik.

Det bör påpekas att Fredrik Lindgren inte kör i tisdagens match för Smederna efter en skada i söndags. Det försvagar förstås Eskilstunalaget, som avslutar serien mot Dackarna. Om Rospiggarna ska nå andraplatsen så måste Dackarna vinna den matchen. (Se detaljer i annan artikel.)