- Det blev onödigt spännande. Vi gör åter en dålig första halvlek, precis som i första mötet samtidigt som Exiles måste ha gjort sin bästa match för säsongen, säger lagkaptenen Tim Johansson som tog sitt fjärde SM-guld.

Poängförsprånget från första matchen växte till arton då Paul Morris hittade rätt med en straff redan i fjärde minuten. Sedan tog dock Exiles över kommandot och när ERK drog på sig en utvisning mitt i första halvlek kom ett poängryck för gästerna fram till 11-3. Ett par minuter före halvtid kom matchens första försök fram till pausledning med tio poäng för gästerna och fem minuter in på andra halvlek var Exiles plötsligt ifatt och förbi sammanlagt. Enköping hade dock svar och efter snabba försök i tur och ordning av Dzenan Durgut och Paul Morris efter starkt förarbete av Bobby Nave var ställningen 20-23 kvarten in på andra halvlek.
- Viktiga försök och vi fick lite lugn och ro på planen. Vi har en stark period där men tappar sedan på nytt, tycker Johansson.

Exiles gjorde matchens nästa poäng på straffkick och hade ett hett bud på nytt försök i 62:a minuten. Enköping krånglade sig dock ur knipan och när Paul Morris satte 23-26 på straff kändes det hela avgjort. Stockholmarna lade visserligen ned ett försök till men det var på stopptid och för sent. Sekunderna senare utbröt nämligen stora guldvrålet på Korsängens rugbyarena.
- Det här var vårt mål för säsongen och vi har lyckats. Vi gör ingen bra match idag och det blev nervöst, varför vet jag inte. Vårt spel är ojämnt där vi släpper in Exiles i det hela men vi tar ju ändå hem guldet till slut och det är ju det som räknas, säger lagledaren Fredrik Wicksell.