Drews: "Anfallsspelet den stora skillnaden"

Sirius är i poängnöd efter en seger på sju matcher. Jakob Drews vittnar om frustrationen som finns efter den svaga starten.

Poängmakaren Jakob Drews och Sirius är frustrerade över den svaga säsongsstarten.

Poängmakaren Jakob Drews och Sirius är frustrerade över den svaga säsongsstarten.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-22 17:46

Sirius är jumbo i superligan efter sju spelade omgångar. Sett till vad klubben målade upp för ambition inför säsongen, och hur fjolårssäsongen såg ut har laget underpresterat kraftigt såhär långt. 
– Läget är inte önskvärt. Men tabelläget speglar ganska tydligt vad vi har presterat. Vår potential är betydligt bättre än det som vi visat upp hittills. Vi gör lite saker bättre vissa matcher, men faller tillbaka snabbt. Det är små framsteg och för stora dalar. Det är en tung period helt enkelt. Och vi kommer behöva jobba ännu hårdare för att vända det här. Vi kommer inte att få något gratis, säger poängmakaren och offensive nyckelspelaren Jakob Drews inför onsdagkvällens bortamatch mot Höllviken. 
Men tvärtemot vad många andra tyckt om Sirius spel hittills, där den stora kritiken lagts på lagets försvarsspel, tycker Jakob Drews istället att det är anfallsspelet som inte "kuggat i". 
– Om man jämför med förra året, så är det anfallsspelet som är den stora skillnaden. Vi har inte de spelvändningar som vi gjorde jättemycket mål på förra året, utan det är mest segt och sävligt och vi vinner inte bollarna på de ställen vi gjorde förra året. Försvarsspelet har inte varit bra, men det hänger också ihop med vårt anfallsspel. Vi släpper in mer mål för att vi tappar mycket boll, säger han. 
Det är också en självförtroendefråga, som avspeglar sig i både prestation och tabelläge. 
– Det hänger lite ihop när det går tungt. Men vi ses varje dag och försöker rätta till allt, säger Jakob Drews. 
Och i takt med fortsatta negativa resultat, blir det naturligtvis mycket frustration i gruppen. 
– Vi är väldigt trygga och homogena som grupp. Men stämningen är irriterad över resultaten, och frustrationen är stor över att det inte blir bättre. Vi måste försöka omvandla den ilskan, men istället har vi blivit apatiska istället, säger Jakob Drews. 
Att matchen mot Höllviken blir viktig att ta poäng i är solklart, men för Drews är prestationen viktigare. 
– Vi vill verkligen vinna, men jag tycker mer att det är en sexpoängsmatch rent prestationsmässigt. Det viktigaste är att vi gör en bra prestation, och det gäller att visa vad vi kan. Både för andra och oss själva. Gör vi en bra prestation så vinner vi, säger han. 
Matchdags
Höllviken - Sirius 
Superligan, herrar 
Halörhallen, 19.00 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!