Tillsammans med fabriksteamet Garage 59 McLaren kommer han att tävla i de svenska färgerna på Formel 1-banan Bahrain International Circuit.

Nations Cup är en helt ny tävling där varje land får ställa upp med två förare. Sverige representeras av Bouveng och Alexander West.

– Jag blev kontaktad av Garage 59 som är McLarens fabriksteam i GT Racing. De hade fått äran att ställa upp för Team Sverige och behövde en riktigt snabb förare. De bjöd ner mig på en test i Barcelona och jag visade vad jag gick för direkt, säger Bouveng i ett pressmeddelande.

Artikelbild

Den "svenska" McLarenbilen.

– När dagen var över så klockades jag för liknande varvtider som McLarens ordinarie förare som kört bilen under många år, trots det var första gången jag satt i bilen. Detta ledde till att jag nu har fått möjligheten att köra för Sverige och så pass anrikt stall som McLaren, säger Bouveng.

Varje land ställer upp med två förare per bil. Varje bil tävlar i sin tur för sig själva mot varandra. Två kvalrace kommer köras varav ett huvudrace där den slutliga vinnaren sedan koras.

Tävlingen körs under tre dagar, fredag till söndag, där racen går av stapeln under kvällstid.

– När jag hoppade in i McLaren-bilen för första gången kändes allting rätt och att köra den var som en dröm. Att jag lyckades prestera första gången jag satt i bilen gjorde att jag får möjligheten att tävla för teamet Bahrain. Lyckas jag prestera där kan det bli precis hur bra som helst, säger Bouveng i pressmeddelandet.