Drömmålet som ger Uppsala drömläge

Ett drömmål som ger drömläge. Konkurrenterna föll medan Uppsala höll och med fyra matcher kvar ligger nu laget på allsvensk plats med marginal.

Cornelia Kapocs gjorde en fin match.

Cornelia Kapocs gjorde en fin match.

Foto: Daniel Meisels

Fotboll2019-09-22 19:31

Umeå föll något överraskande mot AIK under lördagen och bara timmar innan Uppsalas match så tappade Hammarby poäng hemma mot Morön. När det var Uppsalas tur att spela var det dock inget snack om saken. 4–0 mot Asarum var i underkant och nu ligger Uppsala för första gången den här säsongen på allsvensk plats när omgång 22 är färdigspelad.

– Det är bara kul att vara i den här delen av säsongen och fortfarande ha chansen, sedan får vi se, säger Cornelia Kapocs. 

Men det är ett drömläge nu…

– Ja, precis. Det är bara kul, bara kul. 

Just Kapocs var inblandad i mycket under matchen. Det som stack ut allra mest var i den första halvleken då hon skruvade en hörna direkt i mål fram till 2–0.

– Det var inte meningen om man får säga det. Det var skönt att få sätta dit en boll, men vi borde gjort fler och varit mer noggranna. 

Hur nöjd är du med det målet ändå?

– Jag är jäkligt nöjd, det är skönt och ändå snyggt trots att det kanske inte var meningen, säger Kapocs som aldrig tidigare skruvat en hörna direkt i mål under match. 


Cassandra Korhonen gjorde den första halvlekens två övriga mål medan Sara Olai, framspelad av Kapocs, satte 4–0 i den andra halvleken. Siffror som kunde varit större då just Kapocs kostade på sig att missa en straff bland annat.

– Det är bara att släppa det och gå vidare, det kommer fler chanser, säger Cornelia Kapocs. 

Matchfakta

Uppsala–Asarum 4–0

Målen: 1–0 Cassandra Korhonen, 2–0 Cornelia Kapocs, 3–0 Cassandra Korhonen, 4–0 Sara Olai. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!