När nordiska mästerskapen i modern femkamp arrangerades i Falun visade sig Karl Dannfors och Johanna Forslund från sin bästa sida. Efter starka insatser i simning, fäktning och ridning var båda två i toppen av sina klasser.

Den avslutande jaktstarten (löpskytte) kom att avgöra allt. Och här var Uppsalatalangerna som starkast.

Johanna Forslund startade två sekunder efter danskan Line Brubak, men gick om redan efter två åttahundrametersrundor och kunde ohotad ta sig i mål.

– Det känns jättekul att det gick så bra när jag för första gången ställde upp i seniorklassen på NM. Jag visste inte alls hur motståndet skulle vara, men jag ville ändå ställa upp i de äldre klasserna för att utmana mig självriktigt. Det var en riktigt rolig tävling, säger Johanna Forslund.

Karl Dannfors stod för samma bedrift gentemot ledande Axel Strömsoe. Efter tredje skyttet kunde Karl springa förbi och hålla undan till en seger.

Både Johanna och Karl är fortfarande juniorer och segrarna i seniorklassen var överraskande.

– Det kändes overkligt först, men sen kändes det superkul. Jag tror inte att någon hade trott att jag skulle vinna JSM, SM och NM i år, så jag kände mig lite som en underdog under tävlingens gång. Men jag tror jag trivs med att vara underdog, eftersom det blir roligare att vinna då, säger en lycklig Karl Dannfors efter sin seger.

Uppsala fick även med sig ett brons i seniorklassen genom Daniel Steinbock. Linnea och Lisa Kroon vann dessutom NM-guld i sina respektive ungdomsklasser, U17 och U13.