I den andra halvlekens 64:e minut dundrade hemmalagets Albert Ejupi ett skott i ribban. På returen hann Perparim Beqaj först och petade dit 2-1 till Varberg. Det blev spiken i kistan för Sirius som inte lyckades få till någon forcering mot slutet av matchen.

– Vi möter ett lag som är bättre än oss i alla delar av spelet i andra halvlek. Vi har ett svagt anfallsspel vilket gör att vi tappar boll hela tiden och då hamnar vi fel i försvaret. Sedan är de starkare och hetare i närkamperna också, säger Kim Bergstrand, tränare i Sirius.

Sirius började matchen piggt och satte hög press på Varberg. Men hemmalaget jobbade sig in i matchen och tog ledningen. Sirius kunde dock kvittera innan halvtidsvilan genom Stefano Vecchia som var en av de bättre spelarna i Sirius för dagen.

– Det är klart att det är skönt att göra mål men samtidigt spelar det ingen roll. Jag är varken nöjd med lagets eller min egen insats. Vi möter ett lag från superettan och ska vara det ledande laget vilket vi inte gör – de gör det bättre än oss, säger Vecchia.

Gräset på Östervi IP ska inte ha varit det bästa.

– Det var is på stora delar av planen. Det var lite som att springa på det svarta utanför konstgräsplaner – jag var livrädd för att halka flera gånger. Jag förstår inte att man kan tillåta att det är så, samtidigt så är det samma för båda lagen så det är inget man kan skylla på, säger Sirius enda målskytt för dagen.

 Sirius har en hel del att jobba med inför den allsvenska premiären mot Hammarby.

– Man jobbar med allt – både försvar och anfallsspel men framför allt måste vi bli friska. Vi har flera spelare borta och nu gick Ian (Sirelius, reds anm) av och Josh (Wicks) bröt förmodligen näsan, säger Kim Bergstrand.

Wicks gjorde sig illa i samband med en tilltrasslad situation där han dök efter bollen samtidigt som han slog huvudet i Jesper Arvidsson. Wicks fick två bomullstussar uppkörda i näsan och kunde fullfölja matchen. Han kommer att få sin skada utvärderad inom det kommande dygnet. Ian Sirelius skulle ha spelat från start men mittfältaren fick kliva av i samband med uppvärmningen på grund av ryggproblem.

LÄS MER:Sirelius skadad på uppvärmningen

Men det finns även positiva saker att berätta om på skadefronten. Moses Ogbu, som har varit borta i sju månader på grund av en fotledsfraktur, fick chansen från start. Det blev totalt 59 minuter för anfallaren innan han byttes ut.

– Det kändes bra. Jag har tränat med laget en lång tid men det var länge sedan jag spelade match. Tanken var först att jag bara skulle spela den första halvleken men i paus frågade de om jag orkade lite till, säger Ogbu som uppenbarligen svarade ja på den frågan.

Vad säger du om din egen insats?

– Helt okej efter att ha varit borta så länge. Jag försökte plocka ner bollen och spela den framåt.

Sirius ligger nu sist i gruppen med endast en inspelad poäng. I den avslutande omgången väntar IFK Göteborg hemma på löten den 4 mars.