Sverige blev tia totalt i JVM, en mycket stor framgång för Sverige som aldrig i historien placerat sig så högt. Bland de högre placerade lagen fanns bara Frankrike och England från Europa.

Sverige, med Fyrisfjäderns Tilda Sjöö och Adam Gozzi i laget, inledde gruppspelet med förlust mot starka USA med 2–3, vinst mot Ungern med 3–2 och vinst mot Australien med 4–1. Inför sista gruppmatchen mot gruppfavoriten Indien hade Sverige chans att nå andraplatsen i gruppen eftersom USA förlorat mot Ungern med 2–3. Om Sverige knep två delmatcher mot Indien skulle andraplatsen i gruppen säkras. Sverige inledde med tre raka förluster inför herrdubbeln med Adam Gozzi och Carl Harrbacka och damdubbeln med Tilda Sjöö och Ashwati Pillai. Bägge dubblarna visade upp spel i absolut världsklass och efter två riktigt fina matcher stod Sverige som segrare i bägge. Sverige hade därmed förlorat 2–3 mot Indien och säkrat andraplatsen i gruppen och spel om platserna 9-16.

I den kommande matchen mot Polen inledde Tilda Sjöö och Carl Harrbacka med seger i mixed och detta följdes sedan upp av säkra vinster i singlarna och Sverige vann komfortabelt med 3–0. Vidare till spel om platserna 9-12 och för motståndet stod Singapore. Här inledde Sverige med att förlora mixeden med Tilda och Calle innan Sverige åter tog kommandot genom att vinna såväl herrsingel, damsingel samt den avgörande herrdubbeln i tre set. I den avgörande herrdubbeln var det Adam Gozzi i par med Carl Harrbacka som avgjorde hela lagmatchen till Sveriges favör 3-1.

I den sista lagmatchen mot England blev det tyvärr förlust för såväl Tilda, Adam och Sverige. England visade sig vara för starka och vann med 3-1 vilket innebar plats 10 för Sverige.

Både Tilda och Adam fick fullt förtroende av lagledningen och spelade i samtliga Sveriges matcher under lagspelet. Tilda dubblerade i både mixeddubbel och damdubbel medan Adam spelade herrdubbeln i samtliga matcherna.

När den individuella tävlingen tog vid hade Sverige bränt sitt bästa krut. Tilda Sjöö och Calle Harrbacka inledde turneringen med fin vinst mot ett par från Vietnam men därefter blev det respass mot ett starkt par från Malaysia. För Adam i herrdubbeln och Tilda i damdubbeln blev det respass redan i första omgången mot par från Thailand respektive Ryssland.