Det var efter semifinalen i Uljanovsk i fjol som Edlund var lite besviken (om man med lite menar mycket) och sade några väl valda halvfula ord till domaren.

Det blev två matchers avstängning, så han missade bronsmatchen mot Kazakstan.

Sedan dess har Sverige spelat flera landskamper, men tydligen gällde den andra matchen först i nästa VM.

Det var ett otroligt hårt straff, jag sa ju knappt nåt alls, och det jag sa förstod ju inte domaren ändå. Men nu när jag ser hur den här matchen mot Finland var så behövde jag inte oroa mig, det gick ju bra ändå. Men trist att inte få vara med, sade Edlund.

Fint Gilljam-mål

Sandvikenanfallaren behövde mycket riktigt inte oroa sig alls.

Klubbkompisen Erik Pettersson sköt 1-0 redan efter tre minuters spel, efter en knapp halvtimme stod det 4-0 och Finland verkade inte det minsta sugna på att vare sig visa upp något kreativt anfallsspel eller avslöja andra taktiska detaljer inför semifinalspelet till helgen.

Erik Pettersson blev främste målskytt med sina fyra mål, varav två på straff.

Vi spelade riktigt bra i långa stunder. Det blev lite avslaget ibland, men när det behövs tänder vi till. För egen del var det skönt att få in bollen sådär direkt, och de båda straffarna jag slog satt där de skulle, sade Pettersson.

Adam Gilljam gjorde ett mycket fint mål, målvakten Andreas Bergwall räddade ett par sällsynta frilägen och David Pizzoni Elfving pangade in två bollar.

Fri man

Hammarbys Pizzoni Elfving har dessutom blivit back på gamla dagar.

Ja, jag har verkligen provat på de flesta platser under min karriär. Svenne (Olsson, förbundskaptenen) ser mig som back, jag spelar där han vill att jag ska spela, och det är riktigt roligt att spela back också. Sedan så är det kul att få göra ett par mål. Det är så många bra skyttar i det här laget, så det är kul att ens få chansen. Det var bra inspel och bara att skjuta in dem, sade han.

För Finland väntar nu Ryssland medan Sverige mötet Kazakstan på tisdag.

Då är Christoffer Edlund tillbaka i laget igen. Eller som han säger själv:

Nu är jag en fri man igen.