Efter drömnicken – vill se vassare offensiv

Ett drömmål som kom i skymundan. Nu vill Siriusanfallaren Jonas Lindberg se en betydligt vassare offensiv i måstematchen hemma mot Helsingborg.

Jonas Lindberg jublar, liggandes på gräset, efter sin drömnick borta mot Gif Sundsvall.

Jonas Lindberg jublar, liggandes på gräset, efter sin drömnick borta mot Gif Sundsvall.

Foto: TT-arkiv

Fotboll2019-10-05 09:00

Christer Gustafssons fullträff hemma mot Falkenberg, Elias Andersson distansskott mot Hammarby – och Jonas Lindbergs drömträff med huvudet mot Gif Sundsvall.

Praktmålen har avlöst varandra i Sirius under hösten.

– Det var en bra boll in från Sam och jag försökte egentligen bara styra in bollen mot mål och att den kom där den kom vara bara positivt, säger Jonas Lindberg om sitt nickmål som betydde 1–0 borta mot Gif Sundsvall.

Det blev en projektil högt bakom David Mitov Nilsson i Sundsvallsmålet. Hans snyggaste nickmål i karriären? Högst troligen.

– Jag tror att jag bara har gjort ett nickmål innan, så det kan mycket väl vara så. Jag är ingen nickspecialist direkt, säger Jonas Lindberg.

Målet kom dock rejält i skymundan när Gif Sundsvall vände och vann med 2–1. Jonas Lindberg är inte sen att tala klarspråk. 

– Ja … Det spelar ju ingen som helst roll om man gör mål när vi förlorar. 

Sirius hade svårt att hitta på något roligt i sin offensiv mot Gif Sundsvall och Jonas Lindberg vill se ett vassare Sirius mot Helsingborg.

– Vi var fina fram till straffområdet mot dem när vi möttes nere i Helsingborg. Vi skapade inte dunderchanserna och det hoppas vi kunna göra nu – och sätta dit dem. Det ger ju inte så mycket om vi bara spelar bra fram till straffområdet.

Det handlar i grund och botten om detaljer.

– Fokus i sista passningen och i avslutet så att bollen sitter, det är det som är det viktiga och det hoppas vi kunna göra, säger Jonas Lindberg som i tvåmålsspelet på fredagens träning brände ett öppet läge för att avgöra till sitt lags fördel.

– Jag brände sista avgörande skottet och bollen har väl inte landat än, men det var kul med lite smålagspel och extra roligt när ”Timpan” (Tim Björkström) missar den avgörande straffen, han är för kaxig ibland.

Karta: Studenternas IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!